Nieuwe geruchten over Microsoft's aankomende Surface-tablet met een kleiner scherm en een 7,5-inch leisteen op weg van de bemanning van Redmond.

Het woord komt van NPD DisplaySearch, waarin ook wordt aangenomen dat de 7,5-inch leisteen van Microsoft pas in 2014 zal worden geraakt.

Dat is nogal een manier om tablet te gebruiken. Concurrentie tussen 7-inch-tablets is al hevig met de Google Nexus 7, iPad mini en Amazon Kindle Fire HD als leider van het pakket.

Maar wanneer het landt, zeggen NPD's supply chain-bronnen dat het nogal een groot probleem zal zijn. Ze zeggen dat het zal landen met een iPad Minimale 233ppi pixeldichtheid (resolutie van 1400x1050) en analist Richard Shim zei: "Massaproductie is Q1 2014. Blijkbaar behoorlijk groot volume. Meerdere miljoenen."

Hij is duidelijk geen man om met onnodige woorden over te hakken. Zoals gebruikelijk met de veronderstelling van analisten, zijn we niet helemaal verkocht aan deze informatie - en we hebben al tegenstrijdige geruchten gehoord, om op te starten.

Stel fasers in op scepticisme

Vorige maand meldde de WSJ dat haar insider van Microsoft bevestigde dat het bedrijf aan het einde van dit jaar aan het werken is aan een 7-inch tablet om te worden gelanceerd.

In november vorig jaar hoorden we ook vertellen over een 7-inch gaming slate genaamd Xbox Surface in de maak, en Digitimes heeft ook actie ondernomen met het catch-all rapport dat Microsoft werkt aan zowel 7- als 9- inch-tabletten voor een onthulling in juni.

In juni is dit het moment waarop Microsoft haar jaarlijkse Build-conferentie organiseert en we hopen allemaal op een Microsoft Surface 2 naast Windows 8.1 aka Blue.

Of dat nu een goedkopere 7-inch editie is of iets meer in lijn met de bestaande 10,6-inch Surface, we zullen gewoon moeten afwachten.