Weet je nog de massale Yahoo-beveiligingslek die informatie van ten minste 500 miljoen gebruikersaccounts heeft gestolen? Ja, Verizon is het ook niet vergeten en vandaag zegt het bedrijf dat de hack van invloed kan zijn op zijn plannen om Yahoo te kopen.

Algemeen directeur van Verizon Craig Silliman, sprekend tegen verslaggevers bij een rondetafel in Washington, zegt dat de inbreuk genoeg zou kunnen zijn voor de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij om een ​​deal van meerdere miljarden dollar terug te draaien om de belegerde voormalige webgigant te kopen.

"Ik denk dat we op dit moment een redelijke basis hebben om te geloven dat de impact materieel is en we zijn op zoek naar Yahoo om ons de volledige impact aan te tonen," zei Silliman, zoals gerapporteerd door Reuters. "Als ze geloven dat het niet is dan zullen ze ons dat moeten laten zien."

Volgens de publicatie is er een clausule in de deal waardoor Verizon kan vertrekken als er iets gebeurt dat "redelijkerwijs kan worden verwacht een wezenlijk nadelig effect te hebben op de bedrijfsmiddelen, eigenschappen, bedrijfsresultaten of financiële toestand van het bedrijf."

Silliman zei dat terwijl Verizon en Yahoo de overtreding hebben besproken, zijn bedrijf nog steeds "belangrijke informatie" nodig heeft voordat het beslist hoe belangrijk het is.

We vroegen Yahoo om commentaar op de ontwikkelingen en een woordvoerder van het bedrijf stuurde ons deze verklaring:

"We hebben vertrouwen in de waarde van Yahoo en we blijven werken aan integratie met Verizon.”

Yah-no

Naast een enorme klap voor zijn reputatie, zou de schending, die voor het eerst in september werd onthuld, Yahoo een buy-out van $ 4,83 miljard (ongeveer £ 4 miljard, AU $ 6,5 miljard) kunnen kosten.

Volgens Silliman staat het nog steeds op tafel voor Verizon om zich terug te trekken uit de deal als het bedrijf voldoende materialiteit vaststelt.

Hoewel er nog geen beslissing is genomen, is het een serieuze situatie voor Yahoo. Als Verizon nog steeds bereid is om door te gaan met de overname, kan het een prijshernieuwing zoeken die Yahoo onnoemelijke bedragen zou kunnen kosten.

Of, Verizon kan beslissen dat het het niet waard is en laat Yahoo alleen aan de onderhandelingstafel zitten.

We blijven op de hoogte van de ontwikkelingen in de deal en laten u weten of er iets verandert voor beide partijen.

  • Bezorgd over beveiliging van uw apps? Je bent niet alleen