De Samsung Galaxy S8 iris-scanner is niet volledig waterdicht, volgens Duitse hackers die zeggen dat ze een manier vonden om het lockscreen van de telefoon te omzeilen.

Dat is een probleem voor Samsung, dat feitelijk beweert op zijn website dat de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus iris scanner 'Security that's foolproof' is. Oops.

Lees meer: ​​Moto G6

Dit is echter voor de meeste gebruikers meer dan een probleem. Veel biometrische ontgrendelmethoden zijn kwetsbaar gebleken.

De iPhone-vingerafdruksensor is ook gehackt door dezelfde groep, Chaos Computer Club. Uw smartphonegegevens zijn alleen zo veilig in 2017.

Hoe de Galaxy S8 iris-scanner te hacken

Het kost nog steeds een beetje moeite om de Samsung Galaxy S8 iris-scanner te omzeilen. Je hebt een aantal algemeen verkrijgbare accessoires nodig, volgens de hackergroep.

Dit is wat de Chaos Computer Club altijd brak:

  • Een hoge resolutiefoto van het slachtoffer
  • Een laserprinter voor een foto die in het oog is bijgesneden
  • Een contactlens om de kromming van een oog te evenaren

De foto kan op middellange afstand worden gemaakt en kan het beste worden opgenomen in de nachtmodus, omdat de Galaxy S8 iris-scanner werkt met een infraroodlicht.

Dit is wat ironisch is voor Samsung

Dit zijn allemaal normale, standaard onderdelen en de hackers merken op dat de totale factuur voor deze items minder kost dan de prijs van de Samsung Galaxy S8.

Maar dat is niet wat ironisch is. De groep steekt een beetje lol in bij Samsung en merkte op dat ze een Samsung-laserprinter gebruikten om de inbraak te starten.

Nogmaals, dit zou je niet al te veel moeten verontrusten. Geen telefoon ontgrendelingsmethode is waterdicht en het kost werk om de Galaxy S8 te omzeilen met de bovenstaande stappen. U kunt uw telefoon op afstand wissen op het moment dat een vreemde aan de bar deze onderdelen bij elkaar brengt.

Dit zou Samsung er echter toe kunnen aanzetten om zijn iris-scanner op tijd te verfijnen voor de releasedatum van de Samsung Galaxy Note 8, verwacht in augustus of september.

  • Nog steeds een van de beste telefoons
  • Beste telefoon in het VK
  • Beste telefoon in de VS.
  • Beste telefoon in Australië