Facebook-directeur Mark Zuckerberg zei dinsdag dat hij denkt dat virtual reality het potentieel heeft om het meest sociale platform te worden.

Tijdens dag 2 van de F8-ontwikkelaarsconferentie leerden we precies wat Facebook daarmee bedoelt.

Het bedrijf liet twee indrukwekkende experimenten zien waaraan het werkte, hoewel anderen in het fornuis zitten.

Twee Facebook-gebruikers bevonden zich in dezelfde virtuele ruimte, ook al was men in San Francisco en de andere 35 mijl verderop in Menlo Park. Met behulp van Oculus Rift en Touch-controllers konden de virtuele avatars met elkaar communiceren en elkaar in de kamer "zien".

De eerste demo was een 360 ° 360foto. Heldere bollen herbergden verschillende herkenningspunten, zoals Piccadilly Circus en de Big Ben. Een van de avatars overhandigde een bol aan de andere, en door de globe naar zijn gezicht te brengen, werden de twee getransporteerd naar een 360-graden beeld van de locatie.

Eenmaal daar begonnen de twee op andere manieren te interacteren. De man met de sik maakte een "masker" op zijn VR-reisgenoot, zodat hij er niet meer uitzag als iemand uit de Blue Man Group.

Met behulp van virtuele kleurpotloden hebben ze banden voor elkaar gesloten.

Ik huiver als ik dit schrijf, maar de twee maakten toen een virtuele selfie met een virtuele selfiestick. Ja, een van de meest vervelende uitvindingen ooit is de invasie van de virtuele realiteit.

Selfie stokt opzij, het is een opmerkelijke technologische prestatie en zorgt voor een coole demonstratie van wat er in virtual reality kan worden gedaan.

Nadat de foto was geknapt, werd deze in een Facebook-postvak geplaatst en naar een profielpagina verzonden om op grote schaal te worden gedeeld.

De twee demo's bevinden zich nog in de experimentele fase, maar het laat zien dat Facebook aan het sleutelen is met nieuwe manieren om met elkaar om te gaan op manieren die voor mij betekenisvoller lijken dan op iemand anders's muur te schrijven.

We zullen zien waar deze sociale experimenten terechtkomen, maar ze lijken veelbelovend. Behalve de selfiestick. Dat ik zonder kan leven.

  • Dit is wat Facebook de komende 10 jaar heeft gepland

Hoe een virtual reality-pc te bouwen voor minder dan $ 900