In een beweging waar universiteiten en bedrijven van kunnen profiteren, heeft Yahoo officieel online samenwerkingspakket Zimbra voor $ 350 miljoen (£ 175 miljoen) verworven, de twee bedrijven die gisteren in de VS zijn aangekondigd.

In een verklaring zei Yahoo dat het zijn doel had zijn voetafdruk uit te breiden in universiteiten, bedrijven en via internetproviders, en dat Zimbra zou helpen om dat te bereiken..

Yahoo voorspelt een mooie toekomst

"Het enorme talent en de innovatieve technologie van Zimbra zullen ons helpen om ons kernmailaanbod uit te breiden en zo onze sterke leidende positie in deze ruimte verder te versterken," zei Yahoo CEO Jerry Yang gisteren. "Bovendien zijn de succesvolle relaties van Zimbra met grote ISP's van cruciaal belang als we ons wereldwijde partnernetwerk uitbreiden en ons blijven concentreren op onze toewijding om de partner bij uitstek te zijn."

Zimbra biedt momenteel open source oplossingen voor e-mail, agenda en contactbeheer die zowel online als offline toegankelijk zijn. Meer nog dan consumenten richt Zimbra zich op kleine bedrijven en onderwijsinstellingen die op zoek zijn naar alternatieven voor het populaire Microsoft- en Google-aanbod.

Als onderdeel van haar inspanningen om een ​​beroep te doen op bedrijven, moedigde Zimbra gebruikers aan om 'Zimlets' te maken, die als widgets werken, in die zin dat ze effectief informatie van andere webservices in de suite van Zimbra synchroniseren. De gecreëerde Zimlets zijn aangepast en verspreid door de suite om informatie gemakkelijker beschikbaar te maken.

Het besluit van Yahoo om Zimbra over te nemen was duidelijk het resultaat van het recente succes van Google met zijn eigen online pakket van programma's. Maar Yahoo heeft nog een lange weg te gaan om te concurreren met de Google-moloch.