Als u in de afgelopen dagen geprobeerd hebt om e-mail door te sturen in Yahoo Mail, is er mogelijk een probleem opgetreden: u kon niet.

Dat komt omdat Yahoo de functie heeft uitgeschakeld, waardoor gebruikers hun e-mail niet konden ontvangen als ze naar een andere provider gingen. Het leek alleen van invloed te zijn op gebruikers die aan het doorsturen waren, maar gezien Yahoo's recente onthulling van een enorme inbreuk op de beveiliging en meldingen van het scannen van overheidsmails, was de timing een beetje ... vreemd.

Tegenwoordig zegt Yahoo echter dat het de nieuwe automatische e-maildoorschakeling weer inschakelt nadat het de functie "tijdelijk heeft uitgeschakeld".

"Vorige week hebben we tijdelijk de mogelijkheid om nieuwe automatische doorzendingen toe te voegen in Yahoo Mail tijdelijk uitgeschakeld", schrijft Michael Albers, VP Product Management bij Yahoo Mail, in een blogpost. "Vanaf vandaag is automatisch doorsturen weer ingeschakeld voor alle e-mailgebruikers. Onze excuses voor de onderbreking."

Albers legt uit dat "de pauze" plaatsvond te midden van de stevige implementatie van upgrades naar Yahoo Mail.

Hoewel het e-mail doorsturen aanbiedt, raadt Yahoo mensen aan om hun Yahoo inbox aan te sluiten bij elke e-mailclient of provider die zij direct prefereren. Het bedrijf ondersteunt ook ondersteuning voor meerdere postvakken, als u meer dan één e-mail tegelijkertijd actief wilt hebben.

Het voelt een beetje alsof Yahoo weet dat het er niet goed uitziet, maar het is in ieder geval het reactiveren van een functie die gebruikers waarschijnlijk ten volle zullen benutten.

  • iOS 10-updates en functies