Microsoft heeft in zijn voortdurende missie om Windows 10 beter dan ooit te maken eindelijk de Windows Update van 10 oktober 2018 uitgebracht. Deze update volgt in de voetsporen van de update van Windows 10 april 2018.

Net zoals eerdere versies van Windows 10, biedt de Update van oktober 2018 een heleboel nieuwe en opwindende functies om je pc-ervaring op te frissen. Met nieuwe functies zoals de Windows 10 News-app en verbeterde telefoonintegratie, brengt de Windows Update van 10 oktober 2018 een revolutie teweeg in onze Windows 10-pc's.

De update van Windows 10 oktober 2018 brengt ook enkele verbeteringen aan in Windows Mixed Reality en zelfs enkele Hololens-verbeteringen. Als dit aantrekkelijk klinkt, zult u blij zijn te weten dat - nadat u bent teruggedrukt vanwege het verwijderen van gebruikersgegevens - de Windows Update van 10 oktober 2018 nu beschikbaar is.

Dus nu u de update van Windows 10 oktober 2018 kunt downloaden en installeren, vonden we het tijd om alle details te bekijken. Houd deze pagina dus bij de bladwijzer en we werken het bij met nieuwe informatie die op onze weg komt.

Kom ter zake

  • Wat is het? De volgende grote update voor Windows 10
  • Wanneer is het uit? De update van Windows 10 oktober 2018 is nu beschikbaar
  • Hoeveel kost het? Net als bij eerdere grote Windows 10-updates, is het gratis

Windows 10 oktober 2018 Update releasedatum

De update van Windows 10 oktober 2018 is eindelijk uit, hoewel er veel problemen zijn.

Aanvankelijk werd het begin oktober gelanceerd, maar het werd getrokken nadat er bugs werden ontdekt die gebruikersgegevens verwijderden. Maar Microsoft heeft die beperking opgeheven, en het is beschikbaar om opnieuw te downloaden. We laten u zien hoe u de update van Windows 10 oktober 2018 kunt downloaden en installeren.

De Fall Creators Update kwam uit in oktober

Windows 10 oktober 2018 Update naam

Hoewel Redstone 5 is wat het werd genoemd tijdens de ontwikkeling, is de echte naam de Windows Update van 10 oktober 2018. Het is niet zo pakkend als eerdere lanceringen zoals de 'Anniversary Update' of de 'Creators Update', maar het heeft in ieder geval een heel duidelijke titel, we raden.

Windows 10 oktober 2018 Update bevestigde functies

Nu de update van Windows 10 oktober 2018 beschikbaar is, zijn we op de hoogte van alle functies die de laatste update hebben gemaakt. Vanaf het cloudklembord waarmee u tussen apparaten kunt kopiëren en plakken naar de nieuwe versie van DirectX Raytracing, die gebruikmaakt van de nieuwe Nvidia Turing-kaarten, dit zijn alle functies die zijn opgenomen in de update van Windows 10 oktober 2018.

Verbeteringen aan Windows 10 Fluent Design

Microsoft introduceerde elementen van de gebruikersinterface van Fluent Design met de Update van april 2018 en tijdens het Build 2018-evenement liet het meer effecten en functies zien die in Redstone 5 zullen komen..

Dus, verwacht meer apps, inclusief standaard Windows-programma's, met de Fluent Design-interface, en er zullen enkele opvallende 3D-effecten zijn voor Mixed Reality-ervaringen.

Verbeterde spelmodus en gamebalk

Windows 10 Game-modus was al een duidelijk voordeel voor gamers - zelfs als het nauwelijks merkbaar is. Met Windows 10 Redstone 5 heeft Microsoft aangegeven dat het meer opties toevoegt aan de gamemodus om de spelprestaties verder te optimaliseren, maar het heeft niet echt de details gekregen.

De verbeteringen aan de gamebalk zijn echter wellicht meer merkbaar en zelfs nuttig voor pc-enthousiastelingen en krachtige gebruikers. In plaats van een extern programma als MSI Afterburner te moeten uitvoeren, kunnen gebruikers visualisaties van het systeemgebruik zien - denk aan GPU-, CPU- en RAM-gebruik, evenals de framesnelheid. Dit is een geweldige toevoeging en het zal een lange weg leggen om gebruikers te informeren waarom hun games langzaam beginnen te lopen.

Intelligente multitasking met sets

Terwijl Sets een van de langverwachte nieuwe functies is, heeft Microsoft het onlangs uit de preview-builds van Redstone 5 getrokken.

Volgens Dona Sarkar van Microsoft in een blogpost die de preview-build 17704 aankondigde, “we nemen Sets offline om het geweldig te blijven maken. Op basis van uw feedback zijn enkele van de dingen waar we ons op concentreren verbeteringen aan het visuele ontwerp en het steeds beter integreren van Office en Microsoft Edge in sets om de workflow te verbeteren”.

Dus wat is Sets eigenlijk? Welnu, het basisidee is om het concept van tabbladen van de webbrowser naar de volledige interface van het besturingssysteem in het algemeen te brengen, zodat u vensters kunt hebben met tabbladen die webpagina's, apps, mappen bevatten - een mix van alles in essentie.

Bij Build liet Microsoft meer zien over het potentieel van Sets in Windows 10, laat zien hoe u een open document kunt hebben en als u op een weblink klikt, wordt de webpagina geopend op een tabblad naast het document, met alles wat u daar georganiseerd in opent set.

U wordt vervolgens tijdens het werken aan de tabbladen herinnerd met aanwijzingen, die u intelligente hulp moeten bieden bij het werken met verschillende documenten, apps en websites.

Het ziet er niet naar uit dat Sets de laatste release van de Windows Update van 10 oktober 2018 zal halen, maar we kunnen het misschien krijgen in de volgende grote Windows 10-release.

Storage Sense

In de Windows Update van 10 oktober 2018 implementeerde Microsoft een nieuwe opslagfunctie met de naam Storage Sense. Hiermee wordt automatisch opslagruimte op uw harde schijf vrijgemaakt door oude bestanden die u niet meer gebruikt, te verwijderen. Het zal deze bestanden nodig hebben en ze back-uppen op OneDrive, zodat je er nog steeds toegang toe hebt - zonder je harde schijf te verstoppen..

Je moet deze functie handmatig inschakelen in Redstone 5, maar het zou een geweldige optie kunnen zijn voor iedereen die niet handmatig honderden bestanden wil sorteren om de opslagprestaties te optimaliseren.

Betere Progressive Web Apps

Progressive Web Apps (PWA's) zijn websites (of webapps) die worden geïmplementeerd als native apps en die net als een normale app werken, gebruikersmeldingen geven, live tiles en zelfs offline werken in Windows 10. Bij Build 2018 liet Microsoft zien hoe deze webapps zullen beter integreren met Windows 10 in Redstone 5.

Ze zullen er beter uitzien en zich meer gedragen als standaard Windows 10-apps dankzij een verbeterde interface, en Microsoft heeft ook onthuld dat je de apps rechtstreeks vanuit de Edge-webbrowser kunt downloaden.

Verbeterde app voor je telefoon

Microsoft doet er alles aan om Windows 10 met allerlei apparaten te laten werken, en met Redstone 5 zouden we een ingrijpend verbeterde app voor de telefoon moeten zien waarmee je eenvoudig via Windows 10 met je smartphone kunt communiceren..

Dit wordt gedaan door de app Your Phone Companion (voorheen Microsoft-apps genoemd) te downloaden op Android. Deze app heeft nog steeds de mogelijkheid om andere Android-apps van Microsoft te markeren, maar u kunt nu via uw telefoon communiceren met uw pc.

U kunt tekstberichten van uw Windows 10-apparaat lezen en beantwoorden, en eenvoudig bestanden, foto's en meer delen tussen uw pc en uw telefoon.

Windows 10 Nieuws-app

Met Windows 10 Redstone 5 krijgen we een meer verfijnde nieuws-app, waarmee gebruikers al het relevante nieuws op één samengestelde plek kunnen verzamelen. Met hints van het vloeiende ontwerp van Microsoft past het precies in alle andere recentelijk revolutionaire tools in Windows 10.

Microsoft hoopt dit nieuws-apps te gebruiken om diensten zoals Apple News of Google News aan te nemen, met een focus op een gemakkelijke, intuïtieve nieuwservaring.

Cloudklembord

Een nieuwe functie die wordt bespeurd door mensen die een vroege versie van Redstone 5 gebruiken, is het cloudklembord, waarmee gebruikers verschillende apparaten kunnen kopiëren en plakken dankzij het nieuwe klembord op de cloud. De gebruiker kan de nieuwe functie activeren door op Windows Key + C te drukken.

De gekopieerde inhoud is dan beschikbaar op andere Windows 10-apparaten en in de toekomst ook op Android- en iOS-apparaten.

Microsoft Mixed Reality-verbeteringen

Het zou geen Windows 10 zijn zonder verbeteringen aan Mixed Reality, en de Update van oktober 2018 zou ze in schoppen moeten hebben. In een van de meest recente Windows 10 Redstone 5-builds heeft Microsoft een aantal verbeteringen aangebracht in de kwaliteit van leven van Mixed Reality, inclusief de mogelijkheid om naadloos screenshots te maken en ze onmiddellijk in een e-mail te importeren.

En als je een rugzak-pc gebruikt om je Mixed Reality-verlangens van brandstof te voorzien, heb je geluk. Microsoft heeft de vereiste om een ​​monitor aan te sluiten, verwijderd om een ​​Mixed Reality-headset te gebruiken.

Verbeterde zoekvoorbeelden

Een andere functie die met Windows 10 Redstone 5 aankomt, is verbeterde zoekvoorbeelden. Deze ondersteunen nu apps, documenten en andere bestanden en zouden het zoeken naar Windows 10 nog eenvoudiger moeten maken.

  • Zorg ervoor dat u de update van Windows 10 april 2018 downloadt en installeert als u dat nog niet hebt gedaan