Update: nadat de uitrol van de update is gepauzeerd en de software uitgebreid is getest om te zorgen dat de meeste problemen zijn verholpen, heeft Microsoft de update van Windows 10 oktober 2018 nu opnieuw beschikbaar gesteld om te downloaden. We zullen deze gids blijven updaten met nieuwe problemen die we tegenkomen.

Sommige mensen hebben gemeld dat ze problemen met de update van Windows 10 oktober 2018 hebben ondervonden sinds ze deze hebben gedownload en geïnstalleerd.

Als u problemen met de update van Windows 10 oktober 2018 tegenkomt, hebben we u gedekt en hebben alle problemen en oplossingen voor de update van Windows 10 October hier in deze handige gids verzameld.

Als u echter last heeft van een probleem met de update van Windows 10 oktober 2018 dat we niet hebben behandeld, volg ons en tweeer ons en we zullen doen wat we kunnen om een ​​oplossing te vinden. We zullen dit artikel ook blijven updaten met de nieuwste problemen en oplossingen wanneer we erover horen.

Een recent probleem met de update van Windows 10 oktober 2018 dat is gerapporteerd, is de update waarbij bestanden van harde schijven worden verwijderd. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, dus we onderzoeken wat de oorzaak kan zijn en hoe het probleem kan worden opgelost. Het is niet duidelijk hoe alledaags dit probleem is, maar zorg er in elk geval voor dat je een back-up van je apparaat maakt voordat je de update voor Windows 10 oktober 2018 installeert voor het geval dat.

  • Hoe u de update van Windows 10 oktober 2018 nu kunt downloaden en installeren

Problemen met audio na installatie van de update van Windows 10 oktober 2018

Een aantal mensen heeft audioproblemen ondervonden na het installeren van de update van Windows 10 oktober 2018. Dit probleem was te wijten aan incompatibiliteit met een Intel-stuurprogramma.

Het probleem was wijdverspreid genoeg dat Microsoft heeft gehandeld om het probleem op te lossen. Er is nu een update die u kunt downloaden via de Windows Update-app die het probleem oplost.

(Afbeelding: © Image Credit: HP)

Windows 10 oktober 2018 Update veroorzaakt Blue Screen of Death

Een van de meest ernstige problemen die we hebben gezien met de Windows Update van 10 oktober 2018 met betrekking tot HP-computers. Een cumulatieve update voor de update van oktober 2018 (met oplossingen voor eerdere problemen) veroorzaakte het gevreesde Blue Screen of Death voordat HP laptops en computers crashten.

Het lijkt erop dat het probleem werd veroorzaakt door een toetsenbordstuurprogramma en Microsoft heeft een nieuwe update gepusht om het probleem aan te pakken. Het zou automatisch moeten downloaden. Als dat niet het geval is, opent u de app Windows Update en controleert u op eventuele downloads die in behandeling zijn.

Windows 10 oktober 2018 Update heeft bestanden verwijderd

Een van de meest serieuze problemen ooit een Windows 10-update te beïnvloeden lijkt te hebben plaatsgevonden, met meerdere mensen die melden dat na het installeren van Windows Update 10 oktober 2018 bestanden die zijn opgeslagen in de map "Documenten" zijn verdwenen.

Het probleem is ernstig genoeg voor Microsoft om de uitrol van de Update van oktober 2018 te onderbreken, die laat zien hoe serieus Microsoft dit probleem neemt..

Het probleem heeft niet iedereen getroffen - we hebben het probleem niet ervaren op de pc die we hebben bijgewerkt - maar u moet uw map Documenten controleren om te zien of uw bestanden ontbreken.

Als dat zo is, stelt Microsoft voor om "onze supportlijn te bellen, zij hebben de tools om u terug te brengen naar een goede staat."

In de VS is het Microsoft-ondersteuningsnummer (800) 642 7676 of (800) 892 5234.

Bel in het VK 0344 800 2400.

Bel in Australië 13 20 58.

Kijk voor het ondersteuningsnummer in andere landen op de website van Microsoft.

Als uw computer hierdoor wordt beïnvloed, stelt Microsoft voor dat u het gebruik van het betreffende apparaat tot een minimum beperkt en zo spoedig mogelijk contact met hen opneemt.

Windows 10 oktober 2018 repareren Installatieproblemen bijwerken

Als u problemen ondervindt bij het installeren van Windows Update 10 oktober 2018 via de updatetool van Windows 10, raak dan niet in paniek. Windows 10 heeft een ingebouwde probleemoplosser die kan helpen bij het identificeren van eventuele problemen. Dit kan ook de Windows Update-app resetten, wat kan helpen om de installatie te starten.

Om dit te doen, klikt u op het menu Start en vervolgens op het tandwielpictogram aan de linkerkant, waardoor het venster Instellingen wordt geopend. Klik op 'Update en beveiliging' en vervolgens op 'Problemen oplossen'. Klik op 'Windows Update' en vervolgens op 'Probleemoplosser uitvoeren' en volg de instructies en klik op 'Deze correctie toepassen' als de probleemoplosser een oplossing vindt.

Maak schijfruimte vrij

Net als bij eerdere grote updates voor Windows 10, vereist de Update van oktober 2018 een bepaalde hoeveelheid ruimte op de harde schijf om te downloaden en te installeren. Als uw hoofdschijf (waar Windows 10 is geïnstalleerd, meestal de C: schijf) bijna vol is, zult u problemen tegenkomen bij het installeren van Windows Update 10 oktober 2018.

De update van oktober 2018 vereist 16 GB vrije ruimte voor de 32-bits versie, terwijl de 64-bits versie 20 GB nodig heeft op de harde schijf waarop Windows 10 is geïnstalleerd.

Het eerste dat u moet doen als de installatie van de Windows 10 oktober 2018-update mislukt, is het controleren van uw schijfruimte in Windows Verkenner. Als er onvoldoende ruimte beschikbaar is, typt u 'Schijfopruiming' in het zoekvak op de taakbalk en selecteert u de systeemschijf (meestal het station C:).

Klik op 'OK' en vink vervolgens de selectievakjes aan van de bestanden die u wilt verwijderen. Deze moeten veilig zijn om te verwijderen, maar vergeet niet dat je ze niet kunt ophalen als ze weg zijn. Je krijgt te horen hoeveel ruimte je bespaart. Klik op 'OK' en vervolgens op 'Bestanden verwijderen' om de bestanden te verwijderen. Als u meer ruimte wilt creëren, klikt u op 'Systeembestanden opruimen'.

Zodra dat is gebeurd, probeert u de update van Windows 10 oktober 2019 opnieuw te downloaden en installeren.

Schakel antivirussoftware uit

Antivirussoftware is zeker nuttig, maar het kan soms problemen veroorzaken bij het installeren van de Windows Update van 10 oktober 2018.

Als u antivirussoftware hebt geïnstalleerd, probeert u dit uit te schakelen voordat u de update van Windows 10 oktober 2018 probeert te installeren, omdat hiermee het probleem kan worden opgelost. Schakel het vervolgens in en gebruik het normaal zodra de installatie is voltooid.

Mogelijk moet u de software zelfs tijdelijk verwijderen. Zorg ervoor dat u het opnieuw installeert zodra de update met succes is geïnstalleerd.

Reset de update

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het installeren van de update van Windows 10 oktober 2018, moet u mogelijk de updateservice opnieuw instellen en het opnieuw proberen.

Open hiervoor de opdrachtprompt door 'CMD' in te voeren in de zoekbalk en met de rechtermuisknop te klikken op 'Opdrachtprompt'. Selecteer 'Uitvoeren als beheerder'.

Typ na openen het volgende en druk op Enter na elke regel:

net stop wuauserv net stop bits net stop cryptsvc Ren% systemroot% \ SoftwareDistribution \ SoftwareDistribution.bak Ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 catroot2.bak net start wuauserv net start bits net start cryptsvc

Start daarna uw pc opnieuw op en probeer de update van oktober 2018 opnieuw te installeren.

Apps, waaronder Edge, maken geen verbinding met internet na het installeren van de update van oktober 2018

Het lijkt erop dat er een veel voorkomend Windows Update-probleem met 10 oktober 2018 is waarbij Windows 10-apps, waaronder de Edge-internetbrowser, niet meer werken als de update wordt geïnstalleerd.

Na de update van oktober 2018 worden alle Microsoft Store-apps niet samen met Edge verbonden met internet.

De browser geeft een foutmelding wanneer de gebruiker naar een website probeert te navigeren, wat betekent dat de gebruiker in plaats van de site die opduikt, het bericht ontvangt: “Hmmm ... kan deze pagina niet bereiken.”

Dat is zeker een vervelende kwestie. Microsoft heeft een oplossing beschreven, maar legt uit dat je IPv6 moet inschakelen.

Open hiervoor Instellingen en ga vervolgens naar Netwerken & internet> Netwerkcentrum. Selecteer hier uw netwerkadapter, klik vervolgens op Eigenschappen, ga naar het tabblad Netwerk en vink het vakje naast Internetversie 6 (TCP / IPv6) aan. Klik vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan.

iCloud kan niet worden geïnstalleerd of gesynchroniseerd na installatie van de Update van oktober 2018

Apple en Microsoft hebben ontdekt dat iCloud niet langer compatibel is met Windows Update 10 oktober 2018, wat betekent dat mensen met de geïnstalleerde Oktober 2018-update iCloud voor Windows niet kunnen installeren en als het al is geïnstalleerd, synchroniseert het niet goed.

Apple en Microsoft werken samen aan een oplossing, dus voorlopig moet je wachten tot een bijgewerkte versie van de software wordt vrijgegeven.

Microsoft heeft ook voorkomen dat mensen met iCloud die al zijn geïnstalleerd, de update van oktober 2018 bijwerken totdat het probleem is opgelost. Als u de update van oktober 2018 niet hebt kunnen installeren, is dit misschien de reden.

Hoewel het vervelend is, denken we dat het de juiste zet is, want het betekent dat je door kunt gaan met het tijdelijk synchroniseren van je bestanden met iCloud..

Windows 10 oktober 2018 Update installatieproblemen met Intel CPU's

Er zijn berichten dat de update van Windows 10 oktober 2018 problemen oplevert met enkele nieuwere Intel-CPU's. Het lijkt erop dat het compatibiliteitsproblemen heeft met Skylake (6e generatie) of nieuwere Intel-processors.

Blijkbaar wordt het probleem veroorzaakt door het Intel Display Audio-stuurprogramma voor sommige van die chips, en Microsoft merkt op dat dit kan leiden tot een overmatig processorgebruik en een verkorte levensduur van de batterij.

Als je een chip hebt die hierdoor wordt beïnvloed, verschijnt er een venster met de tekst "Wat heeft je aandacht nodig" en waarschuwt dat de Intel Display Audio-driver stabiliteitsproblemen veroorzaakt en wordt uitgeschakeld.

Er zal een 'Bevestig'-knop zijn, maar Niet doen druk erop, omdat de update van Windows 10 oktober 2018 mislukt.

Microsoft onderzoekt een oplossing en heeft een update van de betreffende machines geblokkeerd.

Intel heeft gezegd dat dit van invloed is op sommige Skylake of nieuwere chips, met behulp van de versies 10.25.0.3 tot en met 10.25.0.8 van dit specifieke stuurprogramma.

Als u echter Intel Graphics Driver 24.20.100.6286 of beter op uw pc hebt, bevat dit naar verluidt al de oplossing voor het probleem (aangezien dit wordt uitgevoerd met versie 10.25.0.10 van het Intel Display Audio-stuurprogramma). Het zou dus goed moeten zijn als dit het geval is en er geen waarschuwingsboodschap zou moeten verschijnen.

Windows repareren 10 oktober 2018 Wifi- en internetproblemen bijwerken

Sommige mensen hebben problemen ondervonden bij het maken van verbinding met internet of het gebruik van Wi-Fi na het installeren van de update van Windows 10 oktober 2018. Als u geen toegang kunt krijgen tot internet, volgt u deze stappen.

Open eerst Instellingen en klik op 'Update en beveiliging' en klik vervolgens op 'Problemen oplossen'. Selecteer 'Netwerkadapter' en vervolgens 'Voer de probleemoplosser uit'.

Er verschijnt een venster met de vraag welke adapter moet worden opgelost. Selecteer degene met wie u een probleem ondervindt (bijvoorbeeld Ethernet als u verbinding maakt met internet via een kabel vanaf uw pc of Wi-Fi als u dit draadloos doet) en klik vervolgens op 'Volgende'.

Windows 10 voert vervolgens verschillende tests uit om het probleem te diagnosticeren en op te lossen.

Als u nog steeds problemen ondervindt met wifi, opent u Instellingen en gaat u naar 'Netwerk en internet'. Klik op 'Status' en klik vervolgens op 'Netwerkreset'.

Klik in het geopende venster op 'Ja' om te bevestigen en start vervolgens uw pc opnieuw op.

Hoe u de update 0x800F0922-fout van oktober 2018 oplost

Als de update van Windows 10 oktober 2018 mislukt met een 0x800F0922-fout, kan dit zijn omdat u een actieve VPN-verbinding hebt die ertoe leidt dat Windows 10 contact maakt met de updateservers. U kunt dit probleem oplossen door de verbinding met de VPN-server te verbreken en het opnieuw te proberen.

Als u niet weet wat een VPN (Virtual Private Network) is, betekent dit dat u waarschijnlijk geen verbinding hebt, maar contact opneemt met uw IT-beheerder..

Deze fout kan ook optreden als de systeemreserveringspartitie op uw harde schijf vol of niet groot genoeg is. Een softwaretool van derden kan u helpen de grootte van uw partitie te wijzigen.

Installeer de update van Windows 10 oktober 2018 via USB

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het downloaden en installeren van de update van Windows 10 oktober 2018, moet u proberen deze te installeren vanaf een USB-station.

U hebt een lege dvd of een USB-stick nodig om de installatiebestanden toe te voegen, met minimaal 5 GB vrije ruimte. Als u geen reserveschijf hebt, raadpleegt u onze lijst met de beste USB-flashstations 2018.

Download en installeer de tool, open hem en ga akkoord met de licentievoorwaarden. Op de “Wat wil je doen?” scherm, klik “Maak installatiemedia voor een andere pc”, selecteer vervolgens 'Volgende'. Selecteer de taal, editie en 32-bits of 64-bits en selecteer vervolgens 'USB-flashstation' of ISO-bestand ', afhankelijk van of u de installatie vanaf een USB-stick of vanaf een dvd uitvoert (selecteer ISO voor het laatste).

Gebruik de volgende directe links om ISO-bestanden van Windows 10 oktober 2018 te downloaden:

  • Windows 10 oktober 2018 Update 1809 (64-bit)
  • Windows 10 oktober 2018 Update 1809 (32-bits)

Nadat het hulpprogramma is geformatteerd en het installatie-station is gemaakt, kunt u uw pc opnieuw opstarten, opstarten vanaf het station en de update van Windows 10 oktober 2018 helemaal opnieuw installeren. Onze gids voor het installeren van Windows 10 laat zien hoe.

Windows 10 oktober 2018 bijwerken Problemen met het maken van media-hulpprogramma's oplossen

De Media Creation Tool is een handige app van Microsoft waarmee je de update van Windows 10 oktober 2018 kunt installeren met behulp van een USB-stick of dvd. Sommige mensen hebben echter problemen ondervonden bij het gebruik ervan.

Als de Media Creation Tool vastloopt tijdens het downloaden van de updatebestanden van Windows 10 oktober 2018, probeer dan de Media Creation Tool-app te sluiten en opnieuw te openen. Nadat de app de bestanden heeft gedownload, koppelt u uw pc snel los van het netwerk (verwijder de Ethernet-kabel of schakel uw wifi-adapter uit).

De installatie moet worden voortgezet (zonder op internet te zoeken naar meer bestanden) en zodra deze is voltooid, kunt u opnieuw verbinding maken met internet. Tot slot opent u Windows Update (Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update) en klikt u op 'Controleren op updates' om de definitieve bestanden te downloaden.

Sommige mensen ontvangen een foutbericht 'DynamicUpdate' bij het gebruik van de Media Creation Tool. Om dit op te lossen, open je File Explorer en ga je naar C: \ $ Windows. ~ WS \ Sources \ Windows \ sources.

Je zou een app genaamd Setupprep.exe moeten zien. Dubbelklik erop om het updateprogramma te starten.

Hoe gecorrumpeerde ISO-problemen met Windows 10 oktober 2018-update op te lossen

Als u de update van Windows 10 oktober 2018 probeert te installeren met behulp van een ISO-bestand en er is een fout met het nummer 0x8007025D - 0x2000C aangetroffen, betekent dit dat de update van Windows 10 oktober 2018 mogelijk is beschadigd.

Probeer in dat geval het ISO-bestand opnieuw te downloaden en voer vervolgens het Media Creation Tool opnieuw uit om een ​​opstartbare USB of DVD te maken en probeer het opnieuw.

De fout 'De update is niet van toepassing op uw computer' oplossen

Als u de update van Windows 10 oktober 2018 probeert te installeren en er wordt een foutbericht weergegeven met de melding dat de update niet van toepassing is op uw computer, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste Windows-updates hebt geïnstalleerd.

Ga hiervoor naar Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update en klik op 'Controleren op updates'. Installeer alle updates die worden gevonden en probeer de update voor Windows 10 oktober 2018 opnieuw te installeren.

Problemen oplossen die Windows 10 oktober 2018 stoppen Update van het voltooien van de installatie

Er is niets frustrerender dan een update schijnbaar probleemloos te installeren en vervolgens op het laatste moment een foutmelding te krijgen.

Sommige mensen melden dat ze 'Fout' zien: we konden de updates niet voltooien. Wijzigingen ongedaan maken. Zet uw computer niet uit 'en' Fout: Fout bij het configureren van Windows Updates. Wijzigingen in berichten terugzetten, waardoor Windows 10 oktober 2018 niet meer wordt voltooid vanaf het installatieproces.

U kunt controleren wat er mis is gegaan door naar Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update te gaan en op 'Geschiedenis bijwerken' te klikken..

Dit zou je eventuele problemen moeten laten zien. Noteer deze en zoek vervolgens op het internet naar een oplossing.

Herstel uw harde schijf als Windows Update 10 oktober 2018

Als Windows 10 oktober Update moeite heeft om te installeren, kunt u uw harde schijf controleren op fouten. Om dit te doen, moet u de opdracht CHKDSK gebruiken in de opdrachtprompt.

Typ "opdrachtprompt" in het zoekvak op de taakbalk, klik met de rechtermuisknop op "Opdrachtprompt" en selecteer "Uitvoeren als beheerder".

Wanneer het opent, typt u het volgende en drukt u vervolgens op Enter op uw toetsenbord:

chkdsk / f c:

Mogelijk wordt u gevraagd om op Y of Enter op uw toetsenbord te drukken om het vinkje te bevestigen. Laat het uitvoeren en als er fouten worden gevonden, volgt u de instructies om ze te repareren.

Hoe u de update van Windows 10 oktober 2018 ongedaan kunt maken

Als u nog steeds problemen ondervindt met de update van Windows 10 oktober 2018 of als u niet tevreden bent met de wijzigingen die Microsoft heeft aangebracht, kunt u de update van oktober 2018 verwijderen en terugkeren naar een eerdere versie van Windows.

We zouden eigenlijk niet adviseren dit te doen, omdat je toekomstige beveiligingsupdates van Microsoft misschien mist, maar als je liever teruggaat tot alle bugs en problemen met de update van Windows 10 oktober 2018 zijn opgelost, volg dan deze stappen.

Ga eerst naar Instellingen> Update en beveiliging> Herstel en klik op 'Aan de slag' onder het punt 'Ga terug naar de vorige versie van Windows 10'..

Er verschijnt een venster met de vraag waarom u terug wilt naar een vorige versie. Beantwoord de vraag (dit helpt Microsoft toekomstige versies van Windows te verbeteren) en klik vervolgens op 'Nee, bedankt' in het volgende venster. Dit is waar het u vraagt ​​of u wilt controleren op updates.

Klik op 'Volgende' in het volgende venster en vervolgens op 'Volgende'. Zorg ervoor dat u uw Windows-loginegegevens bij de hand hebt. Klik ten slotte op 'Ga terug naar eerdere build' en de update van Windows 10 oktober 2018 wordt verwijderd.

Als u tien dagen wacht om de update van Windows 10 oktober 2018 ongedaan te maken, is de optie mogelijk verdwenen. Helaas is de enige manier om de update van oktober 2018 daarna te verwijderen, een nieuwe installatie van Windows 10 uit te voeren met een ISO-bestand van een oudere versie.

  • Bekijk onze lijst met de beste laptops van 2018