Ondanks de lancering van de update van oktober van oktober 2011 van Windows 10 vorige week - na de oplossing van enkele grote problemen - lijken Intel-stuurprogramma's nog steeds problemen met de upgrade te veroorzaken, waarbij Microsoft nu de update van sommige pc's blokkeert dankzij een nieuwe bugbear.

Microsoft heeft eerder problemen opgelost met bugs in Intel-stuurprogramma's (er is vorige maand inderdaad een oplossing uitgebracht), maar het lijkt erop dat de gremlins aanhouden, zoals een nieuwe post op het ondersteuningsforum van het bedrijf duidelijk maakt.

Als antwoord op een gebruiker die klaagt over het niet langer ontvangen van geluid van de monitor die is aangesloten op hun pc na het upgraden naar de update van oktober 2018, merkt een Microsoft-moderator op dat Intel 'per ongeluk' versies van zijn beeldschermstuurprogramma heeft uitgebracht, “per ongeluk de niet-ondersteunde functies in Windows ingeschakeld”.

De moderator merkt op: “Na het bijwerken naar Windows 10, versie 1809 [Update oktober 2018], werkt het afspelen van audio van een monitor of televisie die via HDMI, USB-C of DisplayPort via een pc is aangesloten, mogelijk niet correct op apparaten met deze stuurprogramma's.”

Als gevolg hiervan blokkeert Microsoft nu apparaten waarop de betreffende stuurprogramma's worden uitgevoerd, namelijk versies 24.20.100.6344 of 24.20.100.6345. De moderator concludeert: “We werken met Intel om deze beeldschermstuurprogramma's te vervallen en bieden een oplossing in een aankomende release.”

Controleer alstublieft

Het is dus op dit moment niet mogelijk om de update op een getroffen pc te installeren (dus moet deze worden geblokkeerd). Om echter veilig te zijn, als u de versie van uw Intel-beeldschermstuurprogramma's nog een keer wilt controleren, kunt u dit vrij eenvoudig doen.

Ga gewoon naar Apparaatbeheer (typ dat gewoon in het vak Zoeken / Cortana, naast de knop Start), klik vervolgens op Beeldschermadapters, klik met rechts op Intel HD Graphics, selecteer Eigenschappen en klik ten slotte op het tabblad Stuurprogramma, waar de stuurprogrammaversie staat nummer wordt vermeld.

Als het een van de hierboven genoemde versies is, wil je natuurlijk niet doorgaan met de installatie van de Update van oktober 2018 (hoewel je dit sowieso moet blokkeren, als Microsoft zijn werk heeft gedaan om de implementatie te controleren).

Als je problemen hebt gehad met de nieuwste update voor Windows 10, raadpleeg dan onze handleiding over het oplossen van problemen met de update van Windows 10 oktober 2018. Merk op dat er recent nog een probleem opkwam dat betrekking heeft op degenen die nog steeds Windows Media Player gebruiken.

  • Sommige van onze beste laptops hebben Windows 10

Via Wccftech