Nou, hier is het ... de eerste in een nieuwe wekelijkse column die zich verdiept in het zich steeds verder ontwikkelende enigma dat de wereld van de mobiele telefoondeals is. Alsof vrijdagen niet al opwindend genoeg waren, zal ik aan het einde van elke week een staat van de natie bijblijven over alles wat met telefoneren te maken heeft.

The Big Deal brengt je nieuws en meningen over wat er gaande is op de markt voor telefonische deals. Soms kunt u zich afvragen wat de beste smartphone-deals zijn en biedt u mogelijk gemiste, soms op feiten gebaseerde meningen over een actueel onderwerp, altijd iets relevants en (hopelijk) interessant.

De aanstaande onthulling van de Samsung Galaxy S9 domineert natuurlijk deze inaugurele post, maar ik heb ook nieuws over een fantastische nieuwe prijs op de Samsung Galaxy Note 8 en een woord over de nieuwe data-calling propositie van Carphone Warehouse-brand iD.

Dus schenk jezelf een kopje thee in (of iets sterkers - we zijn allemaal volwassenen hier ... toch?) En bereid je voor op dealsed ™ ...

  • Wil je gewoon de goedkoopste prijzen van vandaag weten? Ga dan rechtstreeks naar onze beste mobiele telefoon deals pagina

Een Galaxy heel, heel dichtbij ...

Je negeerde de hype rond de iPhone X. Je begroef je hoofd in het zand tijdens Black Friday. Je liep een mijl bij de vermelding van de verkopen in januari. De enige telefoondeal waar je de afgelopen zes maanden over hebt geweten is de gloednieuwe Samsung Galaxy S9. En het is eindelijk hier ... bijna.

De nieuwe vlaggenschip-telefoon van Samsung (en de grotere broer Galaxy S9 Plus) zal op zondag 25 februari om 17.00 uur te veel fanfare onthuld worden en retailers en netwerken maken het beschikbaar om vanaf 18.00 uur te reserveren. Ga dus zeker naar onze Samsung Galaxy S9-dealspagina om te horen wat de beste prijzen zijn zodra ze zijn aangekondigd.

Een EXCLUSIEVE Samsung Galaxy Note 8 deal

Natuurlijk is de Galaxy S9 Plus een zeer indrukwekkend beest van een telefoon, maar als je iets groters en misschien nog beter wilt, dan staat de 6,3-inch Galaxy Note 8-gigant in de coulissen te wachten. En om je hoofd om te zetten, hebben we alleen voor TechRadar-lezers een exclusieve deal op deze telefoon onderhandeld. Dit aanbod van online winkel Fonehouse is op dit moment de beste prijs op de Galaxy Note 8.

Samsung Galaxy Note 8 op Vodafone | £ 19 vooraf | 16 GB data | Onbeperkte minuten en teksten | £ 43pm
Online telefoon dealer Fonehouse heeft deze smash-er van een deal terug alleen voor TechRadar-lezers gehouden. Op £ 1,051 voor de twee jaar, kun je deze hoeveelheid gegevens over de Note 8 nergens goedkoper krijgen.

Koop onze EXCLUSIEVE Galaxy Note 8-deal in het zwart
Koop onze EXCLUSIEVE Galaxy Note 8-deal in goud

Bereid je voor op enkele (prijs) wandelingen

Net toen je dacht dat alles zo goed ging - en ik was niet ver weg van het hanteren van een #FridayFeeling - stort het allemaal in met nieuws over grotere rekeningen. Alle vier de grote telefoonnetwerken stelden deze week verklaringen af ​​dat de prijzen zouden stijgen.

Eerst kwam EE, het snelste 4G-netwerk van het VK, met nieuws dat de facturen vanaf 30 maart 4,1% zullen stijgen, in lijn met het inflatiecijfer van de RPI in december. Dat was de impact die de lawine veroorzaakte, zoals de anderen volgden. O2 heeft een stijging van 4% aangekondigd, terwijl Three en Vodafone nog niet hebben onthuld hoeveel hun stijging precies zal zijn - maar ze komen eraan.

iD heeft net gebeld om te zeggen ...

Als je leeft (zoals ik doe) in de stokken en zelfs de geringste snuf van een telefoonontvangst hebt, ben je waarschijnlijk gaan vertrouwen op de apps die worden aangeboden door de grotere netwerken waarmee je via Wi-Fi kunt bellen. Welnu, die apps kunnen al snel beginnen te verspreiden over de kleinere netwerken nadat iD had aangekondigd dat het de eerste MVNO zou zijn die een dergelijke dienst zou aanbieden.

MVNO's (of Mobile Virtual Network Operators) maken een einde aan de dekking van grotere netwerken. iD maakt bijvoorbeeld gebruik van de dekking van Three. Ze hebben meestal dezelfde dekking als de volledige netwerken, maar vaak met minder voordelen. Virgin Mobile, Sky Mobile, Tesco Mobile, Giffgaff en Plusnet zijn allemaal voorbeelden van MVNO's in het VK.

Pixelprijzen worden kleiner

We zijn blij met het feit dat Google Pixel 2-deals na een paar weken absoluut schokkende tarieven een dramatische prijsdaling hebben ondergaan. Een tijdje geleden was het vrijwel onmogelijk om de vlaggenschiptelefoon van Google voor minder dan £ 1.000 in de afgelopen twee jaar te kopen. Met de introductie van nieuwe tarieven is het nu mogelijk om dat totaal onder het £ 700-teken te brengen.

We weten dat veel mensen erg blij zullen zijn, zoals we hebben gezien dat de Google Pixel 2 een van de populairste handsets op de markt is sinds de release afgelopen najaar. En de herziene prijs maakt het een veel betaalbare optie dan die van de iPhone 8.

Als je nieuws en meningen over telefoondeals wilt bespreken, bespreken of beraadslagen, ga dan naar onze @TRDeals Twitter-feed - u vindt ook de nieuwste aanbiedingen op telefoons, tv's, consoles, breedband en meer technologie.