Een van de sprongen vooruit die Apple in 2012 maakte met de iPhone 5, was om van de micro-simkaart van de iPhone 4S over te schakelen naar een nano-simkaart. Dat betekent een kleiner kaartformaat, zodat Apple nieuwe functies kan gebruiken zoals een groter scherm, een camera van topkwaliteit en een snellere verwerking.

Als je al een iPhone 5 hebt of overweegt om een ​​handset te pakken, dan is wat je moet weten dat voor de iPhone 5 de SIM-kaartsleuf in een nano simkaart. Bovenop meer informatie hieronder, zullen we u ook vertellen hoe u de beste SIM-only deal voor uw iPhone 5 krijgt.

Wat is een nano-simkaart?

De SIM-kaart is het brein dat uw telefoon via uw netwerkprovider met de buitenwereld verbindt. Dat betekent van oproepen en sms'en naar gegevens, het werkt allemaal met uw netwerk en die vertrouwde simkaart. In de loop der jaren zijn we gegaan van standaard SIM, afgeslankt tot mini-SIM, dan micro SIM en nu in het nano-SIM-formaat voor de meeste nieuwe telefoons - inclusief de iPhone 5.

Hoe krijg ik een nano-simkaart?

Als u SIMO wilt gaan, is het eenvoudig om uw nieuwe SIM te ontvangen. U kunt het rechtstreeks verkrijgen via het netwerk waar u voor kiest. Dat betekent dat een SIM alleen via een winkel wordt verhandeld of naar u wordt verzonden in de post nadat u telefonisch of online bestelt.

Als je een niet-vergrendelde iPhone 5 hebt, kun je elk netwerk kiezen dat je leuk vindt, dus ga op zoek naar wat het beste is. Bekijk onze gids voor de beste SIM-only deals hier om de ideale voor u te vinden.

Hoe bewaar ik mijn oude nummer?

Hier wordt een PAC-code in gebruik genomen, zodat u van netwerk kunt veranderen, maar op hetzelfde nummer kunt blijven. Dit is gemakkelijk en kost niet zoveel tijd, dus het is de moeite waard om het opslaan van een nieuw nummer naar al uw contacten op te slaan.

Dit is iets dat u via een telefoongesprek kunt ontvangen van uw huidige netwerk. Zodra u een nieuwe SIM hebt, belt u het nieuwe netwerk en geeft u de PAC-code op. Hierdoor kunnen ze over je nummer worden gepusht, dus na een reset van je telefoon en tot 24 uur wachten, zou je in de running moeten zijn alsof er niets is veranderd.

De beste SIM-kaart van tegenwoordig is alleen in het VK

?ContractaanbiedingenSim FreeBest sim only deal ever12 maandenAlleen SIMGratis van te voren £ 20 / mndOnbeperkt minsOnbeperkt tekstenOnbeperkt dataViewat ThreeDeal eindigt om 07. 04m 08s Exclusief TechRadar1 maandAlleen SIMGratis van te voren £ 9 / mndOnbeperkt minsOnbeperkt teksten4GB dataViewat ID MobileFantastic-waarde12 maandenAlleen SIMGratis van te voren £ 10 / mndOnbeperkt minsOnbeperkt teksten6GB dataViewat Vodafone LtdBest EE SIMO18 maandenAlleen SIM (Triple SIM)Gratis van te voren £ 20 / mndOnbeperkt minsOnbeperkt teksten20GB dataViewat EE Mobile12 maandenAlleen SIM (Triple SIM)Gratis van te voren £ 6 / mndOnbeperkt minsOnbeperkt teksten1GB dataViewat SkyWe controleren dagelijks meer dan 130 miljoen producten voor de beste prijzen. Alle aanbiedingen bekijken