IT-servicesbedrijf Zynstra heeft een hybride cloud-oplossing gelanceerd die is ontworpen om 'kleine en middelgrote bedrijven' (SMB's) Office 365 te laten integreren met hun on-premise systemen.

De managed Hybrid IT-oplossing, die O365Connect wordt genoemd, biedt de controle over lokale IT, maar met de economische en serviceniveaus die doorgaans worden geassocieerd met openbare cloudservices, volgens het in Bath gevestigde bedrijf.

De oplossing, die is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft en HP, is bedoeld voor bedrijven met tussen de 5 en 250 IT-gebruikers. Het behandelt lokaal netwerken, beveiliging, identiteit, bestands- en afdrukbeheer en beheer van single-sign aan Office 365 en andere applicaties.

Bovendien zorgt het automatisch voor noodherstel door een back-up te maken van zowel lokale gegevens als door de cloud beheerde e-mails en bestanden naar de Azure-cloud van Microsoft, mocht kantoorhardware kaput gaan.

  • Bekijk ook: Disaster Recovery as a Service (DRaaS): wat bedrijven moeten weten

ProLiant is afhankelijk

Onderdeel van de Hybrid Cloud-portfolio van Zynstra, de oplossing wordt op een HP ProLiant-server geïnstalleerd door een IT-serviceprovider, die de service ook beheert en ervoor zorgt dat de applicaties up-to-date zijn namens de klant.

In een verklaring zei Nick East, CEO van Zynstra, dat de software van het bedrijf boven op de server draait om lokale IT-workloads als services in gevirtualiseerde Windows- en / of Linux-omgevingen mogelijk te maken.

O365Connect van Zynstra is beschikbaar vanaf 17 februari bij de kanaalpartners van het bedrijf.

  • Is hybride cloud de toekomst?