Zynga, de sociale gamesstudio achter Farmville, heeft zijn nieuwe bingogame voor Facebook aangekondigd.

Het eeuwenoude, OAP-vriendelijke tijdverdrijf komt naar het sociale netwerk in vrijwel dezelfde gedaante als het al generaties lang wordt gespeeld in Bingo-hallen in het Verenigd Koninkrijk..

Spelers gaan kamers binnen met Facebook-vrienden of willekeurige leden en kruisen nummers van hun kaarten terwijl nummers naar de ruimte worden gebeld.

Er zijn een reeks themakamers waar de spellen in zullen plaatsvinden, zoals Las Vegas Casino, hoewel de rokerige sociale club Doncaster helaas niet tussen hen staat vermeld.

Virtuele valuta

Net als Zynga Poker kunnen spelers zien waar hun vrienden zich bevinden en chatten terwijl het spel aan de gang is, terwijl ze maximaal zes kaarten tegelijk spelen om de kans op winnen te vergroten.

Naast de traditionele antics op het gebied van kaarten, zijn er ook power-ups die je helpen je B-I-N-G-O-kaarten sneller te voltooien, maar deze en het spelen van meerdere spellen kost je meer virtuele valuta.

De game bevindt zich momenteel in Beta, maar zal binnenkort voor het publiek verschijnen. Je kunt Zynga Bingo in de video hieronder bekijken.

Via: TechCrunch