Social gaming-overlord Zynga heeft de rivaliserende studio OMGPOP officieel opgepakt, de maker van de Draw Something-app in de Pictionary-stijl.

Rapporten die eerder deze week werden bevestigd, hebben de studio's een overeenkomst bereikt, waarvan wordt aangenomen dat ze in de buurt ligt van $ 200 miljoen (£ 120 miljoen).

Draw Something is de afgelopen maand een beetje een fenomeen gebleken, en steeg snel naar de top van de iOS-, Android- en Facebook-hitlijsten kort na de lancering.

Het spel vereist dat zijn 30 miljoen plussers afbeeldingen maken op basis van woordwijzingen, terwijl ze proberen te raden die door tegenstanders zijn doodled. Het kan ook op verschillende platforms worden gespeeld.

Het genereren van sociale interacties

Nemend van de dramatische opmars van het spel naar de top van de sociale gamingarena, is Zynga (die vergelijkbaar succes met Scrabble-kloon Words With Friends had) snel verhuisd om de titel te verwerven.

"Het OMGPOP-team heeft een spel ontwikkeld dat leuk en expressief is en echte sociale interactie teweegbrengt", zegt Mark Pincus, CEO van Zynga in een persbericht..

"Draw Something heeft de verbeelding van miljoenen mensen over de hele wereld veroverd. We houden van de manier waarop ze speelse en relevante cultuur hebben verwerkt in hun games van Devo tot Daft Punk, van Lin tot Beckham.

"We zijn vereerd om de kans te hebben om samen te werken met een innovatief team van creatieve uitvinders en dit te ondersteunen."

AllThingsD meldt dat Zynga het 40-sterke New York-team van OMGPOP zal overnemen, evenals zijn portfolio van titels en toekomstige releases.

De volgende wedstrijd gepland voor de lancering is The Street, een gangster-RPG, waarvan het onwaarschijnlijk is dat deze in de buurt van hetzelfde succesniveau zal zijn.

Via: AllThingsD