Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft gezegd dat hij een langlopende juridische uitspraak zal bestrijden die voorkomt dat kinderen jonger dan 13 jaar lid worden van de sociale netwerksite.

Volgens de Children's Online Privacy Protection Act is Facebook verboden om profielen te geven aan pre-tiener kinderen.

Echter, met opmerkingen die zeker verontwaardiging zullen uitlokken, beweert Zuckerberg dat het belangrijk is voor de opvoeding van kinderen dat ze op een jongere leeftijd lid kunnen worden van sites zoals Facebook..

"Dat is een gevecht dat we op een gegeven moment aangaan. Mijn filosofie is dat je voor onderwijs op een heel jonge leeftijd moet beginnen," zei hij op de NewSchools-top in Californië..

"In de toekomst zullen software en technologie mensen in staat stellen veel van hun medestudenten te leren," voegde hij eraan toe.

Verdedigen

Ondanks de wettigheid is het al geschat dat 7,5 miljoen kinderen jonger dan 13 jaar al op de site zijn omdat ze logen over hun leeftijd bij het aanmelden.

Zuckerberg kreeg vorige week zware kritiek in een Senaatscommissie omdat hij kinderen niet tegen roofdieren beschermde omdat er niet genoeg mensen zijn om berichten te beoordelen.

De Amerikaanse senator John Rockerfeller vertelde een aanwezige Facebook-manager: "Ik wil dat je hier je bedrijf verdedigt omdat ik niet weet hoe je het kunt."

Bron: IBTimes