Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, ging deze week naar het podium van de Web 2.0 Summit in San Francisco om te praten over de recente lancering van Facebook-berichten en de voortdurende spuug met Google over het delen van informatie.

Zuckerberg koos de dag voor de top om Facebook Messages, de nieuwe email / IM mash-up van het bedrijf, vrij te geven, dus veel van zijn speech werd gerecycled vanaf de lancering.

Maar hij legde wel iets uit over de houding van Facebook over het niet toestaan ​​dat Google Contacts via e-mailinformatie op de site kamt en details importeert in Gmail - iets wat Google Facebook toestaat te doen.

Google v Facebook

Zuckerberg was niet helemaal duidelijk met het reilen en zeilen van het probleem met Google, maar zei wel dat de informatie op Facebook heel anders is dan die van Google.

"E-mail is een beetje anders dan sociale netwerken," zei hij.

"Als u in een e-mailprogramma een adresboek hebt, plaatst u alle adressen daarbinnen, dus dat is zeer uw informatie.

"In een sociaal netwerk ... als je een fotoalbum of een blogbericht uploadt, is dat van jou. Maar er is informatie die duidelijk niet van jou is, [zoals] het fotoalbum van iemand anders.

"Maar dan is er informatie die ergens tussenin staat - misschien een foto die je hebt gemaakt maar die ik heb getagd. Wat zijn mijn rechten daarop?"

Google veranderde zijn algemene voorwaarden om Facebook effectief te verhinderen om zijn Contacts API te gebruiken om nieuwe contacten te verwerven, maar Facebook duwde mensen snel door naar de pagina waar ze hun contacten van de zoekgigant konden downloaden en ze naar het sociale netwerk konden exporteren..

Dat leidde tot het plaatsen van een sneaky bericht door Google, waarin gebruikers werden gevraagd of ze contactinformatie wilden exporteren naar een site 'die je er niet uit laat komen'.

Via het register