Facebook-directeur Mark Zuckerberg zegt dat hij niet naar Silicon Valley in Californië zou zijn verhuisd als het bedrijf opnieuw zou beginnen.

De 27-jarige miljardair richtte het beroemde bedrijf op vanuit zijn slaapzaal in Harvard voordat hij de universiteit verliet en verhuisde naar de technologische hoofdstad van Californië terwijl Facebook stoom stoom verzamelde.

In een zeldzaam interview dat afgelopen weekend in Y Combinator's Startup Schoool werd gehouden, geeft de onbezonnen, jonge CEO toe dat hij aan de oostkust zou zijn gebleven als hij zijn tijd weer had.

Hij zei: "Als ik nu zou beginnen, zou ik het heel anders doen, ik wist niets.

"In Silicon Valley krijg je het gevoel dat je hier buiten moet zijn, maar het is niet de enige plek om te zijn. Als ik nu zou beginnen, zou ik in Boston zijn gebleven.

"Maar ik denk dat, nu ik meer weet van wat ik weet, ik denk dat ik het misschien heb kunnen doen. Je hoeft hier niet te verhuizen om dit te doen.

"Silicon Valley is een beetje gericht op de korte termijn en dat stoort me."

'Google heeft ons product gebouwd'

Zuckerberg onthulde ook dat hij zich zorgen maakte over de pogingen van Google om in te spelen op het succes van social networking op Facebook.

"Ik was doodsbang dat Google ons product wilde gaan bouwen," voegde hij eraan toe. "En kijk hoe lang het duurde voordat ze ons product konden bouwen."

Via TechCruch, LA Times