Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, nam deze week het podium op tijdens de All Things Digital D8-conferentie om zijn mening te geven over het privacydebat van de site.

Een nogal zweterige Zuckerberg - het moet heet zijn onder die conventie-lampjes - probeerde de redenering van Facebook over privacy uit te leggen en legde uit: "Privacy is erg belangrijk voor ons .Ik denk dat er een aantal misvattingen zijn.Mensen gebruiken Facebook om te delen en om contact te houden.

"Je begint niet op Facebook omdat je verbonden bent met je vrienden, je moet ze kunnen vinden. Dus is het hebben van wat informatie in het algemeen goed voor die.

"Nu zijn er misverstanden waarbij we proberen alle informatie open te maken, maar dat is niet waar.We moedigen mensen aan hun privé-informatie privé te houden, maar als basisinformatie willen we mensen laten weggaan."

Sociale serendipiteit

Op de vraag waarom mensen daadwerkelijk stappen moeten ondernemen om hun privacy op de site te beschermen, legde hij nogal cryptisch uit dat het allemaal om "serendipitous connections" gaat.

Wat betreft de tegenzin die de site krijgt, merkte Zuckerberg op: "Ik begon dit te bouwen toen ik ongeveer 19 jaar oud was, en onderweg veranderde er veel dingen. We gingen van het bouwen van een dienst in een slaapzaal tot het runnen van een dienst die 500 miljoen mensen gebruiken. "

Tijdens het interview leek Zuckerberg blijkbaar zo bezweet dat zijn geïnterviewde hem vroeg zijn hoodie af te doen en zei: "In orde, we schreeuwen niet eens naar jou ... toch."

In zijn liveblog zei All Things Digital, gekscherend, dat dit het "Nixon-moment" van Zuckerberg zou kunnen zijn.

In vergelijking met het interview van Steve Jobs op de conferentie was Zuckerberg een stuk minder gepolijst, hoewel hij erin slaagde een grapje te maken en zei: "Een van de dingen die ik als CEO van dit bedrijf probeer te doen is geen fouten maken die andere bedrijven maken make. Ik maak verschillende. "

Nooit een waarachtiger woord zei ...

Via All Things Digital