Facebook heeft zijn plannen om de kwaliteit en ervaring van gaming op het sociale netwerk te verbeteren tijdens een speciaal spelevenement in Palo Alto deze week toegelicht.

Het evenement werd geleid door Facebook-CEO Mark Zuckerberg, met tal van game-ontwikkelaars aanwezig.

Zuckerberg schetste hoe elke dag ongeveer 300 miljoen mensen naar Facebook.com komen en dat terwijl honderden miljoenen gebruikers dol zijn op het spelen van games op Facebook, er evenveel miljoenen gebruikers zijn die HAAT spellen spelen, en (waarschijnlijker) spam haten van vrienden die games spelen op Facebook.

Site Integrity-team

Facebook heeft een team met de naam Site Integrity / Graph Integrity, die erop moet toezien dat de gebruikerservaring op de site positief is.

Zuckerberg beweert dat 'friend spam' - vriendenverzoeken die niet worden geaccepteerd - in de afgelopen twee maanden met 40 procent is gedaald, grotendeels door het verbeteren van gaming op het netwerk en het elimineren van die negatieve ervaringen die sommige gebruikers met Facebook-games hadden verbonden.

"Als we het gewicht van de game-verhalen in de nieuwsfeed verhogen, krijgen we klachten", zei de Facebook-CEO. "Schakel het uit, ontvang klachten. We willen alles bouwen en inschakelen dat honderden miljoenen mensen willen gebruiken.

"De oplossingen zijn vrij simpel: als iemand een spel speelt en ze willen context over dat spel ... beperk dan geen verhalen over dat spel. Als je echter nog nooit een bepaald spel hebt gespeeld, dan heb je waarschijnlijk wil geen context zien van veel vrienden die die game spelen. "

Nieuw Facebook-games team

Facebook heeft nu een speciaal gamingteam onder leiding van Jared Morgenstern, die schetst hoe de tien beste games op het netwerk allemaal meer dan 12 miljoen actieve gebruikers hebben

Morgenstern noteert deze week op de Facebook-blog hoe het bedrijf "een team van toegewijde ingenieurs en productmanagers heeft samengesteld die uitsluitend gericht zijn op het ontwerpen van het platform dat u nodig hebt om het potentieel van uw games te maximaliseren."

Hij voegt eraan toe: "En we zijn game-lovers, ieder van ons. Het is duidelijk dat games een van de meest succesvolle categorieën van platform-applicaties zijn geweest, maar we hebben in het verleden moeite gehad met het optimaliseren van de game-ervaring op Facebook. ."

Als zodanig heeft Facebook een reeks veranderingen aangekondigd die "zijn ontworpen om de basis te leggen voor verdere spelinnovatie op Facebook ... de eerste stap naar een nieuwe platforminfrastructuur en API's die je de tools zullen bieden om het groeiende aantal mensen te bereiken en te betrekken die games spelen en ontdekking onder hun vrienden stimuleren.

"Met deze wijzigingen vereenvoudigen we ons platformbeleid ook drastisch. We realiseren ons dat gedetailleerd beleid dat precies beschrijft wat je wel en niet kunt doen, moeilijk is voor ontwikkelaars en eenvoudig wrijving toevoegt aan het proces om op Facebook te bouwen..

"Met de veranderingen die we vandaag aanbrengen, zijn we beter in staat om veel specifiek beleid te schrappen ten gunste van bredere principes om ervoor te zorgen dat applicaties het vertrouwen van gebruikers respecteren."

Zie hier nog veel meer over de nieuwe gameservaring van Facebook.