Terwijl een Facebook-proces ten einde loopt, reikt een ander zijn lelijke kop weer op.

Misschien herinner je je het verhaal van Paul Ceglia - hij van de 'Ik kocht een 84 procent-aandeel in Facebook in 2004 en nu wil ik mijn miljarden dollars' rechtszaak uit 2010 bekendmaken.

De advocaten van Zuckerberg zullen nog meer dollartekens zien als Ceglia, wiens proces in 2010 werd verworpen, zijn motie opnieuw heeft ingediend bij enkele slechte nieuwe advocaten en een hoop nieuw bewijs.

Terwijl een vraag waarom het zo lang duurde voordat dit 'nieuwe bewijs' aan het licht kwam - het is tenslotte bijna tien jaar geleden -, dat verandert niets aan het feit dat, als het echt is, Marky-Zee een behoorlijk probleem zou kunnen hebben op zijn handen.

E-mail trail

Meer dan een dozijn e-mails tussen Zuckerberg en Ceglia zijn als bewijsmateriaal ingediend, waarin de twee mannen 'het gezichtsboek' in detail bespreken.

Dit detail omvat details over hoe Ceglia het project heeft gefinancierd, bespreking van een contract dat door beide partijen moet worden ondertekend, vermelding van twee andere studenten die een soortgelijk project nastreven en de lancering van de oorspronkelijke site.

De e-mails nemen vervolgens een ommekeer - Zuckerberg vertelt Ceglia dat het niet goed gaat met de site en dat hij erover nadenkt om het te sluiten. Uiteindelijk biedt hij aan de $ 2000-investering terug te betalen die Ceglia zegt in ruil voor een belang van 50 procent.

Facebook zegt dat deze nieuw ontdekte e-mails nep zijn, net zoals ze zeiden dat het contract dat Ceglia produceerde voor de rechtszaak van vorig jaar ook een fraude was.

Nep bakken

Maar de nieuwe advocaten van Ceglia zijn meer overtuigd, nadat ze BusinessInsider hebben verteld dat ze "weken" due diligence hebben uitgevoerd om de geldigheid van de beweringen en het bewijsmateriaal van de Ceglia te verifiëren.

Maar als het bewijsmateriaal echt blijkt te zijn door forensische analyse van de e-mails, contract- en computerharde schijven, zou de bankrekening van Ceglia op het punt staan ​​een gezonde geldinjectie te ontvangen.

En Hollywood is ongetwijfeld al kwijlend bij de gedachte aan The Social Network 2: Ceglia's Revenge.