Facebook-oprichter Mark Zuckerberg maakte deze week een zeldzaam bezoek aan Londen, introduceerde de UK Facebook Developers Garage en besprak zijn gedachten over wat Facebook zo populair maakt.

In zijn korte en gelukkig zweetvrije toespraak vertelde Zuckerberg een vol publiek met TechRadar dat Europa een belangrijk onderdeel was van een site waarvan hij gelooft dat het een van de meest boeiende die er is.

"Het is echt een opwindende tijd om informatie te krijgen", merkt Zuckerberg op.

"Wat we hebben gezien, is dat de Facebook-webapplicatie de meest boeiende website is die ooit is gebouwd omdat deze is gemaakt voor mensen.

"We bevinden ons op een vrij interessant punt in de wereld, de wereld wordt steeds meer open. Google kwam uit toen ik op de middelbare school zat, daarvoor was er AOL en vervolgens Napster met alle muziek die je wilde.

"Dan zou je alles op Wikipedia kunnen bekijken en eindelijk bracht Facebook sociaal naar het web."

Als het gaat om Europa, merkte Zuckerberg op dat het Europese ontwikkelaars zijn die de sociale plug-ins van Facebook gebruiken, verklarend dat de take-up buiten Amerika massaal is geweest.

"Al 300.000 sites gebruiken onze Like plug-in en sociale API's, met 50 procent afkomstig uit Europa.

"De sociale grafiek betekent dat alle ontwikkelaars eenvoudig sociale hulpmiddelen aan hun sites kunnen toevoegen.De grafiek-API betekende dat we het kernprogramma volledig opnieuw hebben gedaan, het is een stuk eenvoudiger te gebruiken, het is een stuk sneller."

Sociaal web

Zuckerberg merkte in zijn toespraak op dat hij wil dat alle websites sociaal zijn en hij gelooft dat Facebook de tools heeft om dit te doen en dat is waarom Zuckerberg deze tools gratis aan ontwikkelaars geeft.

"We realiseerden ons al vroeg dat we niet alle sociale dingen konden ontwikkelen die we wilden, dus we startten het API-platform, zodat ontwikkelaars de volgende generatie applicaties kunnen bouwen.

"Social gaming heeft de gamesindustrie onderbroken en is daarmee het grootste gamingplatform ter wereld.

"De nieuwe versie van Spotify is fundamenteel sociaal en het is verbazingwekkend, het voegt een nieuw niveau toe aan de ervaring die totaal anders is dan voorheen.

"Elke industrie gaat een golf van sociale ontwikkeling door.Het is niet alleen muziek en games, het meeste van wat mensen op internet doen, is niet op Facebook, het staat niet op één website. zijn gebaseerd op gestructureerde gegevens, maar websites kunnen dit niet gebruiken. Facebook probeert dit te doen. "