De ZTE Hawkeye werd geprezen als een fantastische nieuwe richting voor de mobiele industrie, toen de Chinese firma op CES 2017 haar innovatieve, door fans ontworpen telefoon presenteerde voor de media. Wat is alles niet goed in het ZTE-fankamp.

De Hawkeye werd gekookt onder ZTE's Project CSX, waarmee fans de kans kregen hun ideale smartphone te ontwerpen en te pitchen voor de fabrikant met één winnend ontwerp. De Hawkeye werd geboren met eye-tracking technologie en een kleefrug die aan elk oppervlak kan blijven plakken.

Het idee is dat fans die in het project investeerden, dachten dat ze een vlaggenschip-smartphone zouden krijgen, maar het blijkt dat ZTE de twee belangrijkste functies in een meer mid-range aanbod heeft gestopt - wat leidt tot massale teleurstelling.

De ZTE Hawkeye wordt momenteel vermeld als met een 5,5-inch Full HD-scherm, Snapdragon 625-chipset, 3 GB RAM, 32 GB opslagcapaciteit, 3000 mAh batterij, vingerafdrukscanner, dubbele achterste camera's (13 MP + 12 MP) en een 8 MP front-snapper.

Onder de top grumbles zijn de mid-range chipset, relatief kleine batterijgrootte en gebrek aan netwerkband-ondersteuning voor veel providers en landen.

Eén verandering alleen

Vastgehouden aan het prijsniveau van $ 199 op de Kickstarter-campagne, kan ZTE het toestel geen totale revisie geven, dus is het in plaats daarvan verplicht om één aspect van de telefoon te upgraden.

Om te beslissen wat wordt opgewaardeerd, heeft het zijn community de keuze gegeven voor een Snapdragon 835-chipset, een grotere 3.500 mAh batterij, een voorraad Android of 'andere' met kiezers die opmerkingen kunnen achterlaten over wat ze willen.

Op dit moment wint de Snapdragon 835, hoewel verschillende opmerkingen oproepen voor 4 GB RAM, een kleiner scherm en meer interne opslag.

Ga naar de Kickstarter-pagina voor de ZTE Hawkeye en de schaal van het probleem is duidelijk te zien. Het is nergens in de buurt van zijn $ 500.000, terwijl hij net onder de $ 35.000 ophaalde op het moment van schrijven van 182 donateurs in slechts 19 dagen.

Met 26 dagen na de campagne lijkt het onwaarschijnlijk dat het zijn doel bereikt “alles of niets” financieringsdoel.

  • Dit is ZTE Hawkeye, een gekke, zelfklevende, eye-tracking telefoon

Via PhoneArena