ZTE heeft een nieuwe versie van de innovatieve Car Mode-applicatie aangekondigd voor zijn reeks Android-apparaten, waarmee gebruikers spraakopdrachten kunnen gebruiken om het apparaat te ontgrendelen, naar richtingen te zoeken en muziek te besturen.

Met connectiviteit in de auto een groot thema tijdens de CES-show van deze week, heeft ZTE de door Nuance aangedreven app een boost gegeven met technologie voor spraakbiometrie, wat betekent dat apparaten eenvoudig kunnen worden ontgrendeld terwijl ze op de weg zijn gericht.

De verbeterde begeleidende app herkent nu de voiceprint van elke gebruiker en ontgrendelt naar de algemene of kindmodus, zonder dat tijdens het rijden wachtwoorden en pincodes hoeven te worden ingevoerd.

Ook nieuw in de Car Mode-app is de mogelijkheid om spraakopdrachten te gebruiken voor navigatie. Chauffeurs kunnen een routebeschrijving naar adressen of interessante locaties of lokale voorzieningen vragen, waarbij de resultaten worden geladen in Google Maps en worden gepresenteerd met spraakgestuurde turn-by-turn navigatie.

Binnenstormen

De nieuwe functionaliteit eindigt hier niet. Er is ook een muziekboot in de modus, waarmee gebruikers het apparaat kunnen vragen om te spelen, te pauzeren, te stoppen, om het volgende nummer af te spelen of om het vorige nummer af te spelen.

De aankondiging van ZTE komt nadat Google een Open Auto Alliance heeft aangekondigd die erop gericht is om op Android gebaseerde connectiviteit standaard in nieuwe voertuigen te integreren.

Onder de partners van Google zijn Audi, GM, Honda, Hyundai en chipfabrikant Nvidia, omdat het een veilige, geoptimaliseerde rijstijl wilde bieden om onze favoriete smartphone-functies in de auto te integreren.

Van ZTE's nieuwste bod om hetzelfde te doen Zeng Xuezhong, executive VP van mobiele apparaten, zei: "Stembiometrie, natuurlijke taalnavigatie en muziekbarge-in zijn doorbraken in handset-gebaseerde telematica, waardoor mensen de connectiviteit krijgen die ze verwachten als onderdeel van een mobiele levensstijl, terwijl gevaarlijke afleiding in de auto wordt geminimaliseerd.

"De geavanceerde spraaktechnologie van Nuance biedt ons diverse en innovatieve spraakmogelijkheden voor onze mobiele apparaten, waardoor gebruikers echt intelligente, veilige en geweldige mobiele ervaringen hebben."

  • Een ZTE smartwatch komt eraan in 2014 ... maar het werkt alleen met ZTE-telefoons