De ZTE Grand X Quad verscheen voor het eerst in januari met het modelnummer V987 en vandaag verscheen een officieel productopname van de Chinese Android-telefoon online.

Maar ergens tussen toen en nu werd de telefoon ook in China vrijgegeven.

Dit rapport is afkomstig van Engadget, die de foto heeft opgemerkt en vervolgens zijn verhaal heeft bijgewerkt met de wetenschap dat de ZTE Grand X Quad eigenlijk al beschikbaar was in een beperkte versie in China.

Vreemd genoeg is dit de eerste die we ervan hebben gehoord.

Wie heeft aankondigingen nodig?

ZTE heeft blijkbaar eind februari de Grand X Quad in China uitgebracht zonder dat een persbericht of aankondiging ons hier in de westerse wereld bereikte.

De Grand X Quad gaat naar verluidt ¥1.699 (US $ 270, UK £ 180, AU $ 260) in zijn thuisland, hoewel zelfs daar de berichtgeving naar verluidt beperkt is.

Het beeld dat vandaag verscheen op de beruchte @evleaks Twitter-account is dus de eerste blik die we hebben gehad van het budget ZTE Grand X Quad.

De Grand X Quad is niet zo groot als zijn grotere broer, ZTE's Grand S, maar het is moeilijk om te betogen met wat je krijgt voor die prijs.

De Grand X Quad heeft een 5-inch 720p-scherm, 1,2 GHz quad-core-chip, 8-megapixelcamera, dubbele SIM-kaart en een 2.500 mAh-batterij die gelukkig kan worden verwijderd.

We hebben ZTE gevraagd om de beschikbaarheid van de telefoon te bevestigen en we zullen updaten wanneer we meer informatie hebben.