ZTE is van plan volgend jaar een smartwatch te lanceren, maar dit werkt alleen met ZTE-telefoons.

De functies van de ZTE-watch zijn vergelijkbaar met die van de Galaxy Gear - die op dit moment alleen werkt met een handvol Galaxy-handsets - hoewel Lu Qianhao van ZTE de WSJ belooft dat het binnen een aantrekkelijker prijsniveau zal komen.

De nog niet benoemde ZTE smartwatch zal worden onthuld in het eerste kwartaal van 2014 (op Mobile World Congress, misschien?) Met de releasedatum die in de tweede valt.

Slimme schoenen

Het heeft geen zin om te opgewonden te raken als je niet in China bent - de eerste generatie is alleen ingesteld voor de Chinese markt, met de VS en Europa op de tweede plaats op de ZTE-lijst.

Er zijn meer grote plannen aan de horizon van ZTE - evenals een smartwatch die werkt met alle Android-telefoons, het kijkt ook naar specificaties van Google Glass-stijl en 'schoenen die op smartphones zijn aangesloten', wat nieuw voor ons is.

Hoewel niemand echt zeker weet dat iemand een smartwatch echt wil hebben, heeft dat niet bijna elk technologiebedrijf en zijn butler ervan weerhouden om aan een door de pols gedragen telefoon-metgezel te werken..

Samsung Galaxy Gear is zowel door critici als shoppers rondgedraaid, terwijl Sony's Smartwatch 2 het iets beter deed, Qqommoms Toq nog te koop is en de Pebble op zijn best een gemengde ontvangst heeft gehad.

Alle ogen gericht op Apples zogenaamd opkomende iWatch, dan ...

  • Kunnen Apple en Google de smartwatch opslaan? Dit is wat ze moeten doen