ZTE heeft de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2018 geactualiseerd om de impact weer te geven van een nu omvergeworpen verbod op het omgaan met Amerikaanse bedrijven.

De Chinese fabrikant heeft zijn resultaten over het eerste kwartaal in april oorspronkelijk gepubliceerd - rond dezelfde tijd dat het werkte aan het omver werpen van de zeven jaar durende sanctie opgelegd door de Amerikaanse overheid.

ZTE herziene resultaten

Het boekte een stijging van 39 procent van de 1,2 miljard Yuan-winst (£ 134 miljoen) die het een jaar eerder verklaarde, maar zei dat het te vroeg was om te vertellen wat de impact van het verbod zou zijn. Nu zijn deze cijfers echter herzien om een ​​verlies van 5,4 miljard Yuan (£ 603m) te laten zien, een dramatische verandering.

Verliezen voor de hele eerste helft van 2018 bedragen naar verwachting tussen 7 en 9 miljard Yuan (£ 782 miljoen - £ 1 miljard), in veraf gelegen mate van de winst van 2,3 miljard Yuan (£ 257 miljoen) die het in 2017 heeft geboekt. op de rekening van de $ 1,4 miljard (£ 1 miljard) die het heeft moeten betalen aan de VS om te blijven handelen met Amerikaanse leveranciers.

Maar ZTE zal blij zijn om terug te zijn in zaken die gewaarschuwd hebben dat zijn toekomst in gevaar was.

Het verbod is afgegeven aan ZTE wegens het overtreden van een eerdere overeenkomst voor het illegaal verzenden van producten naar Noord-Korea en Iran. ZTE was verplicht om executives die betrokken zijn bij het schandaal te disciplineren, maar verzuimde dit te doen.

Als onderdeel van een overeenkomst die werd gesloten door president Donald Trump, moest ZTE van managementteam veranderen, elke medewerker op een senior vice-president niveau of hoger afwijzen en de Amerikaanse regering een boete van $ 1 miljard betalen om het verbod te vernietigen, met een verdere $ 400 miljoen vastgehouden in escrow.

  • Bekijk de beste mobiele deals voor juli 2018