De Chinese telefoonfabrikant ZTE lijkt zich te verdubbelen op het controversiële design in een ambitieus ogend smartphoneconcept dat vandaag is ontdekt.

Dubbed de 'ZTE Iceberg', krijgen we een glimp van wat lijkt op een Android-telefoon met niet een maar twee inkepingen, en glasversiering aan het chassis, volgens de renders gedeeld door iF Design World Guide.

Dit is de eerste keer. Ja, we hebben schermuitslagen eerst zien verschijnen op smartphones met de Essential Phone en iPhone X, en nu duiken ze overal op.

Maar het ontwerp van de ZTE 'Iceberg' heeft een boven- en onderkant inkeping en het wordt uiteindelijk een van de meest onbeschermde ontwerpen die we van een smartphone hebben gezien.

Photo Credit: iF World Design Guide / ZTE Corporation

Duidelijke hoeken

ZTE gaat verder met zijn 'Iceberg'-ontwerp, waardoor het telefoonchassis een enkele glazen unibody is. De glazen hoeken van de telefoons zijn helder, waardoor de esthetiek een zuivere, puur-als-ijs-look krijgt.

Klanten moeten niet verwachten dat ze dit ontwerp te snel in handen zullen krijgen, hoewel de releasedatum 'na 2018' vermeldt met 13-24 maanden ontwikkeling.

ZTE heeft echter al laten zien dat het een prima standaardtelefoon kan zijn met de Axon 7, en kan een gebrekkig, maar nieuw smartphone-ontwerp uitproberen met de dubbel-scherm Axon M.

Als het met die twee positieven samen kan trouwen in een telefoon van de volgende generatie die lijkt op de ZTE Iceberg, kan het een winnaar zijn.

Via: Winfuture

  • Klaar voor de volgende grote telefoonlancering? LG G7 ThinQ