We krijgen telefoons met enorme schermen en Mozilla OS, volgens de uitnodiging voor de persconferentie van ZTE.

In een beweging die het grootste deel van het spel weggaf voor het Chinese bedrijf, werd de uitnodiging vergezeld door de regel: "ZTE wil je graag uitnodigen voor de aankondiging van twee belangrijke nieuwe mobiele apparaten op MWC 2013. Om je eetlust te wekken - de hashtags voor de aankondigingen zijn: #ZTEGrandMemo #ZTEMozilla ".

Lezend tussen de regels (eigenlijk, kijkend naar de eigenlijke woorden) is het vrij eenvoudig om te zien dat de ZTE Grand Memo en een telefoon die het Firefox OS gebruikt later deze maand in Barcelona worden gelanceerd.

Notitie voor mezelf…

De ZTE Grand Memo, die eerder deze maand in Hong Kong verscheen, is een grote telefoon met een 5,7-inch scherm, een 1,7 GHz Snapdragon S4 Pro CPU, een 13 MP camera en Android Jelly Bean-versie.

Kortom, het is eigenlijk een fatsoenlijk apparaat om uit ZTE te ontspringen en lijkt een budgetconcurrent te zijn voor de Samsung Galaxy Note 2.

Het idee van ZTE om een ​​telefoon op het besturingssysteem van Mozilla te lanceren is interessant; nou, om precies te zijn, de locatie is. Hoewel handsets die gebruikmaken van het nieuwe webvriendelijke besturingssysteem in opkomende landen zijn geopperd, waar telefoons met een zeer lage prijs uit de schappen vliegen, is er weinig begrip voor dat ze in Europa verschijnen..

Het lijkt er echter op dat ZTE tegen die trend in gaat met de lancering van haar MWC, dus het lijkt ons mogelijk dat we zowel de Grand Memo als een door Firefox aangedreven telefoon in de komende paar maanden aan Britse kusten kunnen zien.