De Chinese firma ZTE houdt ervan low-cost smartphones te laten draaien en het heeft opnieuw het VK getroffen met twee meer betaalbare opties in de vorm van de Blade L2 en Kis 3 exclusief voor Virgin Media.

De meest interessante van de twee is de ZTE Blade L2 met een groot 5-inch display en een quad-coreprocessor voor het kleine prijskaartje van £ 89,99.

Hoewel dat klinkt als een goede deal, zijn er een paar compromissen, waarvan de eerste de 480 x 854 resolutie van het scherm is, wat een nogal schamele 195ppi oplevert - verwacht dat de pixels hier in je gezicht zitten.

De 1,3 GHz quad-coreprocessor en 1 GB RAM brengen de respectabiliteit van de Blade L2 een stuk beter en hebben de taak om het nu vrij oude Android 4.2 Jelly Bean OS uit te voeren en de 4 GB interne opslag is erg laag.

Er is goed nieuws in de camera-afdeling met zowel een 5MP aan de achterkant als 0,3MP op de voorzijde van de Blade L2, terwijl een batterij van 2000mAh binnenin zit.

Verzegeld met een Kis

Ondertussen kost de ZTE Kis 3 je slechts £ 59,99, maar heeft het een voordeel ten opzichte van de L2 omdat het de nieuwere Android 4.4 KitKat-software gebruikt.

De ZTE Kis 3 goedkope smartphone

Je krijgt ook een 4-inch 480 x 800 scherm, 3 MP camera aan de achterzijde, 1,2 GHz dual-coreprocessor, 512 MB RAM, 4 GB interne opslag en een microSD-slot.

Het budget einde van de mobiele markt is nu fel concurrerend en met sterke kanshebbers zoals de Nokia Lumia 520, Motorola Moto E, EE torenvalk, Lumia 630 en Moto G deze ZTE handsets hebben een zware strijd op hun handen.

  • Staat Nokia op het punt een nieuwe Android-telefoon te lanceren?