Ik ben deze week een klein beetje door de archieven gegaan en heb een lopend horloge bekeken dat nu een fatsoenlijke prijs heeft en probeer opnieuw een app die de ondoden gebruikt om je sneller te laten draaien.

Zo zijn we duidelijk: hoewel ik wist dat het niet echt was, is er niets griezeligers dan buiten op het platteland te zijn in het donker en zombies te horen kruipen in je koptelefoon. NIETS.

De TomTom Cardio Runner

Ik heb de TomTom running watch enkele jaren geleden voor het eerst getest, toen het slechts de standaard Runner was. Het zat vol irritaties: een levensduur van de batterij die simpelweg niet de meeste runs aankon (hoewel dat in de loop van de tijd verbeterd was) en een 'quick fixing GPS' die elke dag of twee op de computer moest worden aangesloten.

Dus toen ik zag dat TomTom die problemen had opgelost en een hartslagmeter op de achterkant had geschroefd, was ik geïntrigeerd.

Het is geen nieuw apparaat - sterker nog, mijn gewaardeerde collega Hugh Langley bond er vorig jaar een vast aan zijn duidelijk omlijnde polsen om de TomTom Multi-Sport Cardio te proberen (wat het zwemmen en fietsen volgen voor triatleten toevoegt maar verder identiek is) en vond het goed, maar de prijs 'liep een beetje heet'.

Welnu, het is nu net gedaald tot slechts £ 190 / $ 235 / ongeveer AU $ 305, wat betekent dat het een betamelijker gebied betreedt voor iemand die eraan denkt om de lopende kijkwereld te betreden en niet wil beknibbelen op functies.

De TomTom Cardio Runner heeft inderdaad veel functionaliteit: met de GPS-tracking kun je trainen naar vooraf gedefinieerde intervallen, afstand, calorietelling of zelfs racen tegen een vorige activiteit.

U kunt naar hartslag of hartslag trainen en de intervallen instellen op tijd of afstand. Deze zijn eenvoudig te veranderen en helpen met de eenvoud van het horloge

Het enige dat ik echt miste, was dat ik een virtuele partner kon instellen, waarbij de vooraf gedefinieerde racepaces niet bewerkbaar waren. Je kunt hier wat tweakery rond doen en speciale lap-pacing instellen, maar het is niet ideaal en een beetje ongepolijst.

Dat is hoe ik het grootste deel van mijn ervaring met de TomTom zou beschrijven - onbewerkt maar functioneel. De interface tijdens het hardlopen is eenvoudig genoeg om te lezen, maar de uitleg over wat elk scherm onderaan is, is minuscuul. Het is cool om een ​​grafische weergave te zien van hoe ver je achter je bent of wat je bent als je een koers rijdt die je eerder hebt gedaan, maar het is niet altijd gemakkelijk om te zien wat er wordt getoond.

Zelfs de vierweg klikbare knop aan de onderkant - echt leuk om te gebruiken als je het horloge niet vasthoudt, een stuk harder tijdens het hardlopen - straalt dezelfde kwaliteit uit. Het werkt, maar je moet een paar kleine moeilijkheden omzeilen.

Tenminste de GPS- en hartslagvergrendelingen zijn snel aan het begin - zolang je de TomTom Cardio recent hebt verbonden met een telefoon of de computer. Anders zal de QuickGPS - het systeem als het horloge op de een of andere manier locatiegegevens laadt - gewoon niet werken en zal je een tijdje wachten.

Waarom het niet alleen de telefoon kan gebruiken als het in de buurt is en verbonden is - zoals de meeste zullen zijn als ik hardloop en een paar deuntjes wil hebben - is mij een raadsel.

De TomTom MySports-app is eenvoudig, maar voldoet (typ je het thema hier?), Zodat je kunt zien wat je als een grote grafiek hebt gedaan, maar niet om het te ondervragen. Je kunt niet scrollen en bepaalde segmenten enz. Bekijken, en het voegt niet echt genoeg toe voor mij.

De app maakt net zo goed deel uit van de lopende kijkervaring en elementen zoals automatisch uploaden naar Strava moeten mogelijk zijn vanuit de app, in plaats van te moeten rotzooien met de pc-client.

In feite is het horloge nog steeds veel te veel afhankelijk van een verbinding met een computer om bij te werken, waar het hetzelfde zou kunnen doen, zo gemakkelijk via de app als anderen op de markt.

Over het algemeen zou ik de Cardio Runner echter nog steeds aanbevelen, omdat de hartslagmeter mooi accuraat is en een goede dimensie toevoegt aan uw training. Het is nog steeds een beetje duur voor wat je krijgt en de levensduur van de batterij is slechts ongeveer een week goed, zelfs met minimale runs, maar het is acceptabel.

Hoewel je enige tijd moet besteden aan het wennen aan alle functies, zal de Cardio Runner je belonen zodra je er klaar voor bent - het is gewoon niet de beste op de markt.

Prijs: £ 190 / $ 235 / ongeveer AU $ 305
Best voor: De 'toegewijde hardloper'

Zombies, Run!

Na de column van vorige week moest ik nadenken over de fusie van technologie en real-time tracking om je sneller te laten rennen. Ik werd herinnerd aan deze app en besloot om het nog een keer te proberen.

Voor degenen die geen zombies kennen, Run! is ontworpen om een ​​meeslepende game te zijn, gemaakt op Kickstarter van ongeveer drie jaar geleden, die ervoor zorgt dat je sneller rent, simpelweg omdat je bang bent om achtervolgd te worden door zombies.

De berichten vervagen in en uit via muziekafspeellijsten die je hebt gemaakt (je kunt best niet naar podcasts luisteren terwijl je stukjes mist) om een ​​meer geïntegreerd gevoel te geven, plus Spotify-integratie is er ook.

Het is echter meer dan alleen een paar grove geluidseffecten: het is een goed geschreven verhaallijn die begint met de crash van een helikopter in de stad Abel, waar overlevenden zich verschuilen achter zombies.

De interface is niet geweldig tijdens het hardlopen, maar je zult het toch grotendeels negeren

Terwijl je verder ploetert, wordt je ook verteld dat je verschillende items hebt verzameld, die je kunt gebruiken om je basis te onderhouden en te bouwen, wat een side-game is in de app. Het eerste dat ik oppakte was een ondergoed. Bedankt, ik gebruik dat om een ​​kas te versterken of zoiets.

Onder de indruk van verschillende personages in de loop van de tijd, zal je langzaam het verhaal van wat er is gebeurd, uitproberen terwijl je door honderden mini-missies loopt die deel uitmaken van deze drie seizoenen-app. Dit is bovenop een gewone computerstem die waarschuwt dat zombies in de buurt zijn en je aanspoort weg te rennen om weg te komen.

Dit is waar het echte leven element in komt - om te ontsnappen moet je de snelheid met 20% verhogen voor een minuut. Het is een perfecte motivatie voor snel trainen, omdat de geluidseffecten verontrustend realistisch zijn en luider en angstaanjagender worden als je niet alleen sneller bloederig wordt.

Ik ben dol op het idee van deze game, maar er zitten een paar gaten in: het verhogen van de snelheid met 20% is niet eenvoudig. Toen ik het goed testte op de Samsung Galaxy S6, draaiend tot 5 min / km en daalde tot onder 4min / km (de meest rudimentaire manier die ik kon bedenken tijdens het hardlopen) liet de app me nog steeds door de zombies vangen.

Als je dit als een stimulans gaat aanbieden, moet het perfect zijn - het gevoel uitgeput te zijn en toch nog steeds niet te bereiken is krachtig negatief en maakte dat ik meteen wilde deïnstalleren in een daad van petulance.

Irritaties zoals het niet kunnen automatiseren van de volgende missie als iemand klaar is, of niet weten hoe lang elke sessie zal duren, worden opgelost in de nieuwe update, dus het is goed om te zien dat de makers de functionaliteit verbeteren na verloop van tijd.

Nadat dit voor een paar sessies is gebruikt, is het duidelijk dat ZR een app is voor de nieuwe hardloper, iemand die moeite heeft om voor de derde keer die week de voordeur te verlaten. De prikkel om nieuwe dingen te kopen om de basis mee op te bouwen, samen met het horen van wat er in het verhaal staat, is sterk en ware het niet dat het (niet) bevorderlijk is voor meer gerichte trainingssessies zoals speedwork, heuvels of baanintervaltraining zou het gebruiken als mijn belangrijkste app, omdat ik nieuwsgierig was naar de verhaallijn.

Dit voelt nog steeds als een start-up app, zelfs na een paar jaar ontwikkeling, maar het hart ervan is sterk - en dat is duidelijk waarom mensen er volmondig voor pleiten, met de ZR-gemeenschap die groeit.

Prijs: £ 2,99 / $ 3,99 / AU $ 4,99, maar je moet blijven uitgeven om de bijgewerkte pasjes / racemissies / sidequests te krijgen.
Best voor: de beginnende hardloper die van zombies houdt. Of haat ze.