Je zou CES 2018 vrij eenvoudig kunnen samenvatten: “Dat technische ding dat je bezit? Nu kun je erover praten met Amazon Alexa of Google Assistant.” Spraakgestuurde functionaliteit via deze twee populaire platforms domineert de discussie in Las Vegas.

Maar terwijl Amazon aan het pronken is met wat Alexa voor je tv's, auto's en laptops kan doen, springt een Indiegogo-campagne in de CES-strijd om op te scheppen wat haar product kan doen voor Alexa.

Lees meer: ​​Google Home

De ZLINK Smart Home Hub is ontworpen om je Amazon Echo, Echo Dot of Echo Spot in wezen te converteren naar een spraakgestuurde slimme hub, met behulp van Amazon's spraaksoftware om via radiogolven te communiceren met slimme Z-Wave-apparaten in je hele huis.

Laten we een beetje back-ups maken: apparaten zoals Google Home en Amazon Echo communiceren via Bluetooth en wifi, wat prima werkt voor het kopen van boodschappen, maar het past niet bij gesprekken met de meeste slimme apparaten zoals thermostaten of sloten. Deze worden meestal uitgevoerd op gespecialiseerde draadloze netwerken zoals Z-Wave of Zigbee die niet kwetsbaar zijn voor wifi-storingen, hacking of de grillen van uw serviceprovider (stel u voor dat u wordt buitengesloten omdat u uw kabelrekening niet hebt betaald).

Daarom gebruiken bedrijven zoals Samsung, Verizon, ADT en AT & T allemaal Z-Wave voor hun slimme technologie.

Voer ZLINK in. Het doet wat elke slimme hub zou doen; communiceren met uw draadloze mesh-netwerk van Z-Wave-lampen, -sensoren en -stekkers en gegevens verzenden naar een smartphone-app, waarmee u genoemde apparaten kunt bedienen. Maar omdat je via je Amazon Echo met elk ZLINK-apparaat kunt praten, heb je helemaal geen smartphone nodig: je Echo is in wezen de ZLINK geworden.

Het beste van alles is dat de ZLINK zo compact is dat je erop moet letten dat je deze niet verliest. Hij heeft de vorm van een USB-drive en u kunt hem aansluiten “elke standaard USB-voeding” om hem aan te sturen, inclusief je laptop.

De kleine hub die dat zou kunnen

Eerder vandaag kondigde een andere CES-deelnemer zijn plan aan om hetzelfde gat als de ZLINK te vullen. De Milo-luidspreker combineert de functies van zowel Echo als ZLINK tot één krachtig apparaat dat communiceert via Wi-Fi, Bluetooth, Z-Wave en Zigbee, dus geen mogelijk slim apparaat op uw netwerk is weggelaten.

De makers van ZLINK zeggen dat ze van plan zijn in de nabije toekomst Bluetooth-functionaliteit toe te voegen, en als je het aansluit op een Amazon Echo Plus - die doet hebben Zigbee-functionaliteit - in theorie zou je ZLINK-Echo-combinatie overeenkomen met de mogelijkheden van Milo. Toch is dat een hoop werk vergeleken met het kopen van een Milo-luidspreker die begin 2018 uit de doos klaar zal zijn.

Milo-luidspreker

Maar Milo heeft misschien meer een zware strijd om succes dan ZLINK. De all-in-one speaker, die $ 149 kost (ongeveer £ 120, AU $ 200), concurreert rechtstreeks met de Echo en Google Home. Miljoenen mensen kochten vorig jaar alleen al luidsprekers, en velen van hen beseffen misschien niet eens hun Echo of Home is niet een slimme hub.

Daarentegen verkoopt de ZLINK momenteel voor slechts $ 15 (ongeveer £ 10, AU $ 20) als u de “vroege vogel” Indiegogo prijs. Degenen die al Echos bezitten, kunnen hun huidige (en toekomstige) modellen met ZLINK uitbreiden en staflid van TechRadar, Andrew London, merkte op dat de Milo de helft van het aantal microfoons heeft als Amazon's, en vond geen details over hoe intelligent de assistent van het bedrijf daadwerkelijk zal zijn.

Bovendien zegt het ZLINK-team dat ze zullen beginnen met de integratie van ZLINK met Google Home Assistant als ze hun streefdoel van $ 50.000 bereiken, maar wie weet hoe lang het toevoegen van die functionaliteit kan duren.

Voor nu, zijn we verheugd om ZLINK te haken. Kijk eens hoe goed de $ 20 gizmo is om de slimme vertaler van Echo te zijn, zodra deze deze maart uitkomt.

  • Nieuwjaar, nieuwe technologie - bekijk al onze verslaggeving over CES 2018 rechtstreeks uit Las Vegas, de grootste gadgetshow op aarde