Er zijn op dit moment een zillion (sorry!) IPTV-providers op het web, dus voor een nieuwe die de krantenkoppen haalt, moeten enkele gedurfde beweringen worden gedaan.

Ga naar Zillion TV, de nieuwe online videodienst die de grootste ter wereld wil zijn - of in ieder geval in de VS voor nu.

Hoewel de site momenteel alleen een 'stay tuned' holdings-pagina vertoont, heeft het bedrijf informatie vrijgegeven die de definitie van hyperbool is..

In wezen is Zillion TV een VoD-vraagdienst waarvoor een set-top box vereist is, waar u gratis programma's met bij drage kunt bekijken of films en tv-series kunt huren en kopen tegen een vast bedrag. Het wordt aangekondigd als "gepersonaliseerde tv voor de consument via een breedbandverbinding met de tv".

Grote bedrijven aan boord

Hoewel er enkele grote namen achter de VS-only venture zitten - Warner, Universal, Fox en Disney zijn allemaal aan boord - en 15.000 titels zijn on-demand beschikbaar bij de lancering, er is geen echte vermelding van welke titels beschikbaar zullen zijn.

"Dit gaat allemaal over TV. Dit gaat niet over het brengen van internet naar de televisie, dit gaat meer over het bieden van een meer vermakelijke televisie-ervaring," zei hoofdingenieur Mike Catalano in een verklaring. "We geloven dat er een fundamenteel verschil is tussen de 'Hunt & Find'-modus waarin mensen naar het internet gaan en de passieve / kijkmodus waarin ze zich bevinden wanneer ze televisie kijken.'

En herevalueer hoe groot deze IPTV-onderneming is, legde Catalano uit: "Als je je de ontmoedigende taak kunt voorstellen om te proberen alle inhoud te beveiligen die ooit in de wereld is gemaakt, dat is wat we proberen te doen.

"We bouwen letterlijk het grootste content ingest-systeem, voor televisie, voor zover we weten, dat ooit is gebouwd."

Zal het werken?

Hoewel de aankondiging heel recent is verschenen, heeft Zillion TV al een aantal nee-zeggers.

Website BroadcastingCable.com is "sceptisch" over de aankondiging, terwijl IndieWire de service "nog een andere optie bij dit rijk" heeft genoemd.

Alleen de tijd, en een beetje meer informatie over wat precies shows en films zullen zijn op de dienst, zal uitwijzen of Zillion TV een revolutie teweeg kan brengen in IPTV. Zijn CEO heeft in elk geval hoge verwachtingen, met CNBC die Berman citeert dat Zillion TV in drie jaar een dienst van $ 1 miljard zal zijn.

Maar dan is het zou citeer dat, aangezien NBC een van de partnerbedrijven al is aangemeld.

Via Home Cinema Choice