Richard Halton heeft gesproken over zijn 'grote opwinding' over de rebranding van Project Canvas als YouView, en vertelde TechRadar dat hij blij was om het publiek te vertellen over de service.

Project Canvas heeft eindelijk zijn echte naam gekregen na maanden planning en het merk YouView roept zowel online videogigant YouTube op als het grote Britse succesverhaal dat het Freeview-platform is.

"Het is echt spannend", zei Halton, die werd bevestigd als CEO van het nieuwe bedrijf. "Het voelt geweldig om een ​​van die dagen een beetje over de kanalen te hebben en ook om het consumentenmerk weg te krijgen.

Fantastisch verhaal

"Het is een fantastisch verhaal voor de consument en we wilden het merk YouView daar krijgen.

"Het publiek vertellen over verbonden tv kan een beetje raadselachtig zijn, maar met de naam YouView creëer je een crumbtrail terug naar Freeview, wat best geruststellend is.

"Het betekent dat je de inhoud van het platform laat zingen, in plaats van een onbekend merk."

Inhoud is koning

Halton is van mening dat content het grootste ding over YouView gaat worden, waardoor mensen achteruit kunnen gaan in de tijd in de vertrouwde EPG-tv-lijsten of kunnen zoeken naar hubs van hun favoriete programma's.

"Ik denk dat mensen nu begrijpen wat er nodig is om van dit platform een ​​succes te maken," zei hij.

"U hebt een eenvoudig merk en een heel duidelijke consumentenpropositie nodig die een gemakkelijke omgeving biedt om inhoud te vinden.

"Contentproviders willen iets dat heel gemakkelijk is om content een keer op te zetten en het is beschikbaar voor alle apparaten en we willen die dingen leveren."