De relatie van YouTube met muzikanten en platenlabels was soms een rotsachtige - het is lang beschuldigd van het hosten van video's die het auteursrecht schenden en niet genoeg betalen voor licentierechten. Nu hoopt het die relatie te verbeteren met een nieuwe advertentievrije abonnementsservice speciaal voor muziekfans - en het is niet bang om een ​​paar veren te ruilen om ze aan te melden.

Op South by Southwest (SXSW) in Texas zei Youtube's wereldwijde hoofd van muziek Lyor Cohen dat de site binnenkort meer advertenties gaat vertonen aan mensen die het effectief gebruiken als een gratis muziekstreamingservice, terwijl ze naar het ene nummer na het andere luisteren.

“Je zult niet blij zijn als je 'Stairway to Heaven' blokkeert en je meteen een advertentie krijgt,” hij zei.

“Er zijn veel meer mensen in onze trechter die we kunnen frustreren en verleiden om abonnees te worden. Zodra we dat doen, vertrouw me, al dat lawaai zal weg zijn en artikelen die mensen over dat geluid schrijven, zullen verdwenen zijn.”

Niet YouTube Red

Na het interview heeft YouTube een verklaring uitgegeven om de opmerkingen van Cohen te verduidelijken. “Onze topprioriteit op YouTube is om een ​​geweldige gebruikerservaring te bieden, en dat houdt onder meer in dat ervoor wordt gezorgd dat gebruikers niet te veel advertenties laden,” het zei.

“Voor een specifieke subset van gebruikers die YouTube vandaag als een betaalde muziekservice gebruiken - en die het meeste baat hebben bij extra functies - kunnen we meer advertenties of promo-aanwijzingen weergeven om onze betaalde service te upgraden..”

De nieuwe service zal anders zijn dan de bestaande YouTube Red-abonnementsservice. Tegen een maandelijks bedrag van $ 9,99, verwijdert YouTube Red advertenties, laat gebruikers YouTube Red Original tv-series en films bekijken, maakt het downloaden van video's voor offline weergave mogelijk en laat mobiele gebruikers muziek streamen op de achtergrond terwijl ze andere apps gebruiken. Het is momenteel beschikbaar in de VS, Australië, Korea, Mexico en Nieuw-Zeeland.

YouTube heeft geen naam voor de nieuwe service aangekondigd of gezegd dat het in andere gebieden beschikbaar zal zijn, maar het is van plan een grote marketingdruk uit te zetten, dus we kunnen verwachten dat we binnenkort meer zullen horen.

Via digitale trends

  • Gefrustreerd al? Ontdek hoe je YouTube-video's kunt downloaden