Eind vorige week hebben we je geïnformeerd over Viacom's aandringen - in de lopende rechtszaak met de eigenaren van YouTube Google - om alle persoonlijke zoekinformatie te pakken die ooit op de YouTube-site is getypt.

Gelukkig is deze vrij sinistere poging om persoonlijke gegevens te bemachtigen - die feitelijk bestraft werden door de rechtbank - gestopt, waarbij beide bedrijven overeenstemming bereikten over de gegevens.

Privé: buitensluiten

De hele privacyproblematiek ontstond in juli van dit jaar toen een rechter Google vroeg om al zijn YouTube-zoekgegevens over te dragen, zoals het nodig was als onderdeel van Viacom's 500 miljard pond-inbreuk op auteursrechtinbreuken.

Ricardo Reyes, een woordvoerder van Google over de nieuwe deal: "We hebben overeenstemming bereikt met Viacom en de class action group.

"Ze hebben ermee ingestemd om YouTube-gebruikersgegevens te anonimiseren."

Dit betekent dat, hoewel de gegevens nog steeds beschikbaar zijn voor Viacom, informatie over wie heeft gezocht naar wat niet zal zijn. Dus al je zoekopdrachten voor meisjes die dansen op Daft Punk in hun broek zijn volledig anoniem. Voor nu.