Als je het nog niet wist, is kijken naar andere mensen die online videogames spelen, heel erg belangrijk. Daarom schrapte Amazon vorig jaar $ 970 miljoen om Twitch, een van de grootste namen in het veld, te kopen. Nu lijkt het erop dat Google ook zal binnendringen.

YouTube Live is de naam van een nieuwe service die in de pijplijn zit, volgens de Daily Dot, en esports wordt de primaire focus. Google zendt nu al enige jaren live-inhoud uit via YouTube, maar dit zal een schijnbare heropstart van de dienst zijn.

"Er zullen binnenkort enorme mogelijkheden zijn voor gevestigde streamers en organisaties", zei een van de anonieme bronnen die door de Daily Dot werden geciteerd.

"Ik zou zeggen dat de recordaantallen van esports-kijkers alleen maar zullen groeien als Google begint met het promoten van en samenwerken met deze evenementen."

Stick of Twitch

Nog meer insider-gefluister suggereert dat YouTube al een substantieel team heeft om ervoor te zorgen dat de opnieuw gelanceerde Live-service goed van start gaat. Sportevenementen kunnen een ander doelwit zijn voor het platform, hoewel veel van de meest spraakmakende evenementen vastzitten in tv-rechtenovereenkomsten.

Een van de sterke punten die Google gebruikt, is dat YouTube de infrastructuur en interface heeft om een ​​beweging te kunnen maken op alle gebieden waar het uiterlijk van houdt..

Twitch heeft ondertussen zijn horizon verruimd door het incidentele optreden uit te zenden en heeft momenteel ongeveer 100 miljoen gebruikers.

Google zou naar verluidt een van de aanbidders van Twitch zijn voordat Amazon afgelopen augustus de deal sloot. Volgens de Daily Dot gaat het bedrijf waarschijnlijk halverwege juni een officiële aankondiging doen op E3, maar Google weigert op dit moment commentaar te geven.