YouTube heeft een reeks nieuwe functies aangekondigd die livestreaming voor zowel videomakers als kijkers moeten helpen verbeteren. Hiertoe behoren gebruikers die YouTube Live-video's opnieuw kunnen afspelen en de livechat kunnen bekijken zoals deze in realtime is gebeurd, live automatische ondertiteling met video's en de mogelijkheid voor videomakers om video's te geocoderen van waaruit de opname plaatsvindt.

Automatische ondertitels zijn de meest indrukwekkende van de drie in theorie, maar omdat het afhankelijk is van machine learning zal het een tijdje duren voordat het is geperfectioneerd. Kort gezegd heeft YouTube zijn live automatische snelheidsherkenning (LASR) -technologie toegepast, die momenteel bezig is met het benaderen van industriestandaarden met betrekking tot foutenpercentages en latency.

Lees meer: ​​AOC Agon AG352UCG6 Black Edition

Het maakt dingen handiger en stelt de livestreams ook in staat om een ​​breder publiek te bereiken. Dit wordt de komende weken uitgerold terwijl de technologie blijft verbeteren.

Gebruikers kunnen de livechat ook bekijken zoals het gebeurde bij het opnieuw bekijken van een YouTube Live-stream. Dit is goed nieuws voor zowel kijkers als kijkers, omdat de essentie van de video die 'live' is, niet verloren gaat.

Het is ook mogelijk voor videomakers om hun livestreams en uploads te geotaggen. Met deze functie kunnen videomakers hun favoriete plaatsen met hun kijkers delen en kunnen kijkers op hun beurt andere video's verkennen die zijn getagd met dezelfde locatie. Er is ook een functie waarin gebruikers zoekresultaten op locatie kunnen filteren om video's te vinden die zijn getagd uit een bepaalde regio.

Vorig jaar introduceerde YouTube een attribuut met de naam 'Super Chats', dat in staat stelde te betalen om hun opmerkingen boven alle anderen te laten verschijnen om ervoor te zorgen dat ze de aandacht van hun favoriete YouTuber kregen tijdens het kijken naar een livestream.

Nu is deze functie verbonden met IFTTT (If This, Then That) -technologie, terwijl meer dan 600 smartapparaten nu ook kunnen worden verbonden met Super Chat. Het is over de hele linie beschikbaar op desktop, Android en iOS.

  • Als YouTube live niet jouw favoriete platform is, probeer dan Facebook Live.
  • Verken alle streamingopties die tot uw beschikking staan.