Daydream View is eindelijk zover, en met de komst van de mobiele virtual reality-headset van Google komt er een nieuwe kijk op ieders favoriete time sink, YouTube.

YouTube heeft zojuist een speciale VR-app voor Google Daydream View gelanceerd, waarmee gebruikers de gloednieuwe headset kunnen aansluiten en een aantal van hun favoriete video's kunnen bekijken, evenals nieuwe speciaal voor virtual reality gemaakte video's.

Van het Natural History Museum in Londen's exposities komen tot leven in een aflevering van Rooster Teeth's Red vs. Blue. Verschillende YouTube-inhoud van 360 graden kan nu worden bekeken in de zelfstandige app van YouTube, geoptimaliseerd voor de View-headset en de controller.

Als onderdeel van Google Daydream View is YouTube VR momenteel alleen beschikbaar voor de door Google ondersteunde headset en telefoons die het kunnen uitvoeren.

Een Google-vertegenwoordiger vertelt ons dat het bedrijf ernaar uitkijkt om de app naar meer apparaten te brengen, maar heeft op dit moment 'niets anders te melden'.

Dit sluit momenteel andere platforms zoals Samsung Gear VR of Google's eigen Cardboard-configuratie uit - hoewel die headsets nog steeds 'vanilla' kunnen gebruiken YouTube's 360-graden videomodus.

Geïnteresseerde partijen kunnen ook ervoor zorgen dat ze de juiste handset hebben, omdat de VR-viewer alleen compatibel is met Daydream-telefoons, voornamelijk de Google Pixel en Pixel XL.

  • De beste VR-headsets van 2016

De beste Samsung Gear VR-deals van vandaag

?452 Klantenreacties van Amazon ☆☆☆☆☆£ 19.98View£ 22.99View£ 23.75View£ 40.99ViewShow More DealsWe checken meer dan 130 miljoen producten per dag voor de beste prijzen