YouTube heeft plannen aangekondigd om samen met zijn officiële muziekpartners merchandise, mp3's en concertkaarten rechtstreeks van het kanaal van de artiest aan te bieden.

De YouTube Merch Store betekent dat populaire YouTube-sensaties en bonafide popsterren zowel officiële uitrusting kunnen verkopen als een middel om het inkomen aan te vullen met het inkomen dat zij ontvangen via videoweergaven.

YouTube doet dit ook niet met de helft. De site werkt al samen met iTunes en Amazon voor muziekdownloads, Songkick verkoopt concerttickets en Topspin voor hemden en dergelijke.

In een bericht op de officiële YouTube-blog zegt het bedrijf de Merch Store de komende weken uit te rollen.

Een zegen voor de virale supersterren

Hoewel de nieuwe service nog wat meer inkomsten genereert voor bijvoorbeeld Lady Gaga (met haar 532.000 abonnees), zou het voor de Rebecca 'Friday' Black's of the world van meer nut kunnen zijn..

De vele door YouTube getroffen wonderen hebben vaak moeite gehad om financieel te kapitaliseren op hun vijf minuten roem door de jaren heen.

Hoewel het partnerschapsprogramma voor populaire uploaders heeft geholpen, zal de verkoop van t-shirts en mp3's de inkomsten zeker doen stijgen.

Via: Engadget, YouTube-blog