Nu game-streaming een echte rage is, heeft YouTube de eerste dag van de Tokyo Game Show gekozen om aan te kondigen dat Android-gamers binnenkort hun mobiele game-sessies live kunnen streamen naar de service.

De aankondiging werd mede gedaan vanwege de steeds toenemende populariteit van mobiel gamen in Japan. Daarom heeft YouTube ook onthuld dat het land de volgende is die een versie van de YouTube Gaming-app ontvangt.

In een verklaring zei Ryan Wyatt, Global Head of Gaming Partnerships van YouTube, dat 'de mobiele games van Japan zijn gamingcultuur bepalen, veel meer dan in andere landen', en dat de trend van mobiele gaming laat zien dat er een echte behoefte is aan gamers om eenvoudig te delen wat er op zit hun scherm met de gaming-community, zoals het gebeurt. "

Hoewel YouTube Gaming te maken heeft met zware concurrentie van Twitch in de rest van de wereld, wordt de game-streaming-service van Amazon in het algemeen niet gebruikt in Japan, en biedt deze nog geen ruimte aan mobiele gamers (buiten het vreemde iOS-spel), waardoor YouTube Gaming overblijft open voor een kans op het veiligstellen van die markt.

YouTube Gaming is vorige maand gelanceerd in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en hoewel er geen officiële releasedatums zijn gegeven voor het streamen van Android-games of de Japanse versie van de service, zegt YouTube dat ze allebei 'binnenkort' zullen komen.

  • Dit is hoe YouTube Gaming Twitch kan overtreffen