Universal Music Group en Google lanceren een nieuwe 'premium' muziek- en videosite genaamd Vevo waarvan zij beweren dat het de grootste muziekvideosite in de VS en de wereld is.

Vevo wordt later dit jaar geïntroduceerd en zal een online videoconferentiecentrum zijn "voor consumenten, adverteerders en inhoudseigenaren" dat de inhoud van Universal zal vermengen met de videotechnologie en gebruikersgemeenschap van YouTube..

YouTube zal de infrastructuur leveren om Vevo van stroom te voorzien en Universal's uitgebreide bibliotheek van professioneel gemaakte muziekvideo's op de nieuwe site te hosten. Op YouTube is deze inhoud exclusief beschikbaar via Vevo.com en een nieuw Vevo-kanaal via een speciale ingebedde Vevo-speler.

Groter en beter?

"We zijn van mening dat Vevo bij de lancering al meer verkeer zal hebben dan enige andere muziekvideosite in de Verenigde Staten en in de wereld", zegt Doug Morris, Chairman & CEO van Universal Music Group. "Dit verkeer vertegenwoordigt de meest gevraagde demografie voor adverteerders, vooral omdat reclamedollars hun verschuiving van oude naar nieuwe media voortzetten."

"Bij Google streven we ernaar meer innovatie en keuzevrijheid te promoten en zijn we heel blij dat we met UMG werken in wat zeker een opwindende nieuwe service zal zijn voor consumenten, adverteerders, makers van inhoud en de muziekindustrie in het algemeen," zei Eric Schmidt, voorzitter & CEO van Google.

Bij de lancering hebben mensen toegang tot Universal's volledige catalogus met muziekvideo's, evenals door kunstenaars gegenereerde inhoud en door gebruikers gegenereerde inhoud die op YouTube wordt gehost. Het kanaal van Universal is al het meest bekeken op YouTube, met 3,5 miljard weergaven.

Naast Vevo heeft YouTube de samenwerking met Universal vernieuwd en uitgebreid, waardoor gebruikers door gebruikers gegenereerde video's kunnen maken en bekijken met de geluidsopnamen en composities van Universal op YouTube via verschillende territoria over de hele wereld.

De twee bedrijven delen ook reclame-inkomsten op YouTube en Vevo.