YouTube was het eerste Google-product dat de Digital Wellbeing-tools van de zoekgigant ontving, die in mei van dit jaar werden aangekondigd tijdens de Google I / O-ontwikkelaarsconferentie. Deze omvatten meldingenbeheer en herinneringen om een ​​pauze te nemen van het streamingplatform.

Google neemt het welbevinden van de gebruiker nog een stap verder door een 'Time watched'-profiel toe te voegen aan zijn videostreampplatform om ervoor te zorgen dat je geen uren van je leven verspilt door in het YouTube-konijnenhol te vallen.

Aangekondigd via een blogbericht, Google zegt dat de 'Time watched' statistieken je zullen geven “een beter begrip van de tijd die u op YouTube doorbrengt, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen over hoe u wilt dat YouTube het best in uw leven past”.

Hoe slecht zijn je YouTube-gewoonten?

De 'Time watched' statistieken beginnen vandaag met de uitrol en zullen beschikbaar zijn in het menu van de gebruikersaccount.

Het zal kwantificeren hoeveel van je leven je hebt verspild aan compilatie-marathons per dag (dagelijks gemiddelde), evenals statistieken geven over hoe lang je hebt besteed aan het kijken naar YouTube - inclusief YouTube Music en YouTube TV - vandaag, gisteren en meer dan de afgelopen zeven dagen.

Maar aangezien deze statistieken zijn gebaseerd op de geschiedenis van gebruikerswachtwoorden, zult u waarschijnlijk geen nauwkeurige gegevens krijgen als u uw geschiedenis regelmatig wist. Het is ook onduidelijk hoe de statistieken rekening houden met bekeken YouTube-video's terwijl ze offline zijn. Bovendien moeten gebruikers met meerdere accounts waarschijnlijk inloggen op hun Google-hoofdaccount om hun 'Time watched' profiel te controleren.

Aangezien Google deze informatie belangrijk vindt, wordt het profiel 'Time watched' prominent weergegeven onder 'Tools om je YouTube-tijd te beheren'. Dit deelvenster bevat ook instellingen voor meldingbewaking en herinnering.

Je kunt de maximale tijd bepalen die je op YouTube wilt besteden en een herinnering instellen om een ​​pauze in te lassen om binge te voorkomen. Je kunt ook besluiten om slechts één melding te ontvangen die je volledige YouTube-samenvatting bevat op het moment dat je kiest.

U kunt ook het automatisch afspelen van de volgende video uitschakelen en trillingen uitschakelen gedurende een opgegeven periode in hetzelfde deelvenster.

  • Alles wat u moet weten over Android Pie