YouTube heeft nieuwe tools voor videofixatie aangekondigd die beloven sub-par video's op te fleuren.

Je kunt video's al online bewerken met YouTube, maar nu biedt de site aan om video's automatisch voor je te maken.

Net als de advieslabels die we onthouden, gepleisterd over onze 35mm-filmfoto's toen ze terugkwamen bij de drogist, detecteert YouTube shonky-camerawerk en verschijnt er een bericht om het recht te zetten.

De twee automatische fixes die worden aangeboden, hebben betrekking op belichting en stabilisatie.

Dus als de belichting in je video niet helemaal compleet is, kan YouTube het misschien een beetje opfleuren, en als je rotsachtige beelden van afdalingen van mountainbikes hobbelig-naar-het-punt-van-braken-inducerend waren, dan hopelijk YouTube kan daar ook mee helpen.

Eén klik om te herstellen

De nieuwe functies zijn oplossingen met één klik, dus er is niet veel controle over de gebruiker. Dit is misschien niet geschikt voor ontluikende auteurs met alleen-iets te donkere film noir-shorts, maar het zal waarschijnlijk de lagere regionen van YouTube-uploaders naar een bijna-te bekijken niveau tillen.

Er zijn voorvertoningen bij de hand om de voltooide look uit te testen, en als je later besluit dat de fix niet werkt, is er een optie om ongedaan te maken om terug te vallen.

YouTube-software engineer John Gregg, die nieuws van de nieuwe tools plaatste, wees ook op een demonstratie van de stabilisatiefixering met voor- en na vids van een bijzonder wankele "paaandaa!" (in een dierentuin gaan we ervan uit).

Van officiële YouTube-blog