Google heeft een leuke vervagende gezichtsfunctie ingebouwd in YouTube in de hoop de anonimiteit van protesten in video's die op de site zijn gepost, te beschermen.

De site voor het delen van video zegt dat het de tool toevoegt na een recente observatie van mensenrechtenactivisten WITNESS dat geen prominente sites de technologie aanboden.

De functie kan worden ingeschakeld door het vakje Blur All Faces in te schakelen in het hulpmiddel voor videoverbeteringen op de site.

YouTube gebruikt het voorbeeld van de protesten van de Arabische Lente in Egypte in een bericht op de YouTube-blog.

Kinderen beschermen

Het bedrijf zegt dat de tool niet alleen de identiteit van activisten kan beschermen, maar ook dat uploaders het potentieel gevoelige probleem van het uploaden van de gezichten van kinderen voor de wereld kunnen voorkomen..

"Of je nu gevoelige protestbeelden wilt delen zonder de gezichten van de betrokken activisten te laten zien, of het winnende punt in het basketbalspel van je 8-jarige te delen zonder de gezichten van het kind naar de wereld te zenden, onze technologie voor vervaging van gezichten is een eerste stap in de richting van het bieden van visuele anonimiteit voor video op YouTube, "zei de blogpost.

YouTube wijst erop dat de technologie zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt, dus misschien niet 100 procent accuraat is. Het adviseert onbevredigde uploaders om hun video's privé te houden.

Visuele anonimiteit

Het bedrijf zegt trots te zijn om een ​​huis te zijn voor activistische video's en zegt dat het een nieuw hulpmiddel is dat mensen kan aanzetten om zich uit te spreken tegen onderdrukking zonder angst voor represailles.

"Visuele anonimiteit in video stelt mensen in staat om persoonlijk beeldmateriaal breder te delen en uit te spreken wanneer ze anders misschien niet kunnen", vervolgt de blog.

Omdat met name mensenrechtenbeelden nieuwe risico's openen voor de mensen die video's plaatsen en voor degenen die gefilmd zijn, is het belangrijk om andere manieren te bedenken om jezelf te beschermen tegen de mensen in je video's.

"YouTube is er trots op een bestemming te zijn waar mensen over de hele wereld komen om hun verhalen te delen, inclusief activisten."

Via: The Next Web