YouTube zet automatische video-ondertitels op YouTube-video's met behulp van spraakherkenningssoftware om doven en slechthorenden te helpen.

YouTube van Google zei dat het nieuwste gebruik van zijn technologie voor spraakherkenning het grootste experiment in zijn soort online is.

YouTube zei dat het openen van de inhoud voor diegenen die er in het verleden geen toegang toe hadden, informatie zou moeten democratiseren om 'meer samenwerking en begrip te bevorderen'.

50 jaar spraakherkenningssoftware

De technologie achter spraakherkenning bestaat al ongeveer 50 jaar, zei Google-technicus Mike Cohen tegen de BBC: "Ik werk al 25 jaar aan spraaktechnologie."

"Er zijn gestage verbeteringen geweest en dit is de bekroning van veel werk in de loop van de jaren en jaren." We moesten werken aan een breed scala aan problemen, zoals accentvariatie, achtergrondgeluid, de variatie in taal, in uitspraak. "

Google-manager Vic Gundotra, sprekend tegen een recente vergadering van ontwikkelaars, voegde toe: "Het is geen complete oplossing maar het is een stap op weg naar de echte oplossing ... Het is moeilijk om elk woord precies goed te krijgen, maar soms doet dat er niet toe en soms is het grappig. "

9 miljoen slechthorend in het VK

Ongeveer 9 miljoen mensen in het VK zijn doof of slechthorend, en Google laat zien dat recente studies voorspellen dat wereldwijd meer dan 700 miljoen mensen last hebben van gehoorstoornissen.

"Om tegemoet te komen aan een duidelijke behoefte, begon de uitzendbranche begin jaren zeventig ondertitels te maken op de reguliere videoprogrammering", herinnert Google ons eraan op haar blog en merkte op dat het genereren van ondertitels tot nu toe een tijdrovend en gecompliceerd proces was.

Google heeft automatisch ondertiteling vrijgegeven In november vorig jaar voor een kleine, selecte groep partners, en het opent nu automatische onderschriften voor alle YouTube-gebruikers. Momenteel is automatische ondertiteling alleen voor video's waarin Engels wordt gesproken.

"Automatische ondertitels zijn niet perfect en net als bij elke andere transcriptie moet de eigenaar van de video controleren of deze klopt. In andere gevallen is het audiobestand mogelijk niet goed genoeg om automatisch ondertitels te genereren. wees geduldig - onze spraakherkenningstechnologie wordt elke dag beter, "merkt Google op.

"Voor eigenaars van inhoud is de kracht van automatische ondertiteling aanzienlijk. Met slechts een paar keer klikken kunnen uw video's worden geopend door een geheel nieuw wereldwijd publiek. En bijschriften kunnen het voor gebruikers gemakkelijker maken om inhoud op YouTube te ontdekken."

RNID Directeur Externe Betrekkingen, Emma Harrison, zegt: "RNID verwelkomt Google deze eerste stap om YouTube toegankelijker te maken voor dove en slechthorende kijkers. Captioning zal mensen met een gehoorverlies aanzienlijk helpen bij het begrijpen van video-inhoud en het vergroten van hun mogelijkheid om te delen ervaringen van het kijken naar die waarin spraak een prominente rol speelt.

"Wij zijn van mening dat alle on-demand content toegankelijk moet zijn en dat RNID hard zal blijven lobbyen om ervoor te zorgen dat mensen met een gehoorverlies betere mogelijkheden hebben om te genieten van ondertitelde video's, films en televisieprogramma's."

Via Google Blog en BBC