De volgende grote software-update van Apple - iOS 12 - zal naar verwachting in de komende maand of zo van start gaan, maar de nieuwste bèta heeft bevestigd dat een van de meest verwachte functies niet op de eerste dag klaar zal zijn voor gebruik.

Group Facetime, een functie waarmee je video-chat kunt maken met maximaal 32 mensen tegelijk, zal niet wachten tot je het gebruikt bij de lancering en wordt in plaats daarvan uitgesteld tot een toekomstige update.

Dat komt rechtstreeks van de iOS 12-ontwikkelaar-bèta-7 die werd opgemerkt door 9To5Mac. Hoewel het niet uitlegt waarom de functie is vertraagd, staat er een verklaring: "Group FaceTime is verwijderd van de eerste versie van iOS 12 en wordt later dit najaar in een toekomstige software-update geleverd."

Volhouden

Dat kan betekenen dat je moet wachten op iOS 12.1 of iOS 12.2 om de nieuwe functie te kunnen downloaden, wat betekent dat als Apple de normale releasepatronen volgt, we verwachten dat beide gereed zijn voor het einde van het jaar.

Apple vertraagde vorig jaar op dezelfde manier, waarbij iOS 11 bij het starten Apple Pay Cash en CarPlay 2 misliep, maar de functies kwamen later op de handsets..

Als je wanhopig hebt gewacht op Group Facetime, zijn er veel alternatieven die je kunt gebruiken zoals Google Hangouts en Skype, en als je alleen in groepen van drie mensen wilt praten, kun je vergelijkbare functies op WhatsApp en Instagram gebruiken.

  • Alles wat u moet weten over iOS 12

Via TechnoBuffalo