Eerder dit jaar maakte streaming-gigant Netflix een impopulaire aankondiging: het ging hard werken tegen VPN en DNS-services om te voorkomen dat gebruikers de geografische blokken omzeilen.

Het lijkt er nu op dat dit nu echt van kracht wordt. De afgelopen uren hebben gebruikers in heel Europa gemeld dat ze geen toegang tot Netflix konden krijgen met behulp van proxy's, niet lang nadat Netflix begon te kraken in Australië.

Gebruikers in Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en andere landen hebben een Reddit-thread gebruikt om te melden dat hun VPN's zijn geblokkeerd voor de streamingservice.

Netflix's aanval op proxy's is niet alleen niet populair bij mensen die ze gebruiken om toegang te krijgen tot inhoud uit andere landen, maar ook van de velen die VPN's en DNS-proxies gebruiken voor veiligheidsdoeleinden.

"We denken dat het onverantwoordelijk is om websites te ontmoedigen om VPN's te gebruiken," zegt Danvera Baillieu, COO van Privax, het bedrijf achter de VPN-service Hide My Ass !, vertelde techradar. "Ze zijn er vooral voor de veiligheid".

Beveiligingsproblemen

NordVPN, een van de meer populaire VPN-providers, vertelde ons vorige week dat het een "aantal strategieën bevatte" als het hardhandig optreden van Netflix aanstootgevend werd. Het is niet de enige VPN-service die op de volgende zetten van Netflix anticipeert; we verwachten dat dit nog een tijdje een tit-for-tat gevecht zal zijn.

We hebben contact opgenomen met een handvol andere VPN-services voor verdere opmerkingen over de huidige situatie, hoewel Netflix weigerde commentaar te geven. Ons is verteld dat het bedrijf niet van plan is openhartig te spreken over zijn acties tegen proxy's, en wees op de eerdere publieke aankondiging van Netflix hierover in januari.

In de aankondiging sprak David Fullagar, vice-president van Content Delivery Architecture op Netflix, over de missie van het bedrijf om uiteindelijk al zijn content wereldwijd beschikbaar te maken.

"We kijken er naar uit om al onze inhoud overal aan te bieden en om consumenten te laten genieten van alle Netflix zonder een proxy te gebruiken, dat is het doel waar we naar blijven streven."

  • Bekijk de beste VPN