Wat heb je met je oude telefoon gedaan? Als je zoiets als ons bent, zit het momenteel in een la, in de wolken dat iemand zich herinnert dat het bestaat. Ja, je probeerde het te verkopen, maar de man in de winkel zei dat je de doos en de kabel nodig had. En je wilde die kabel houden. Bovendien was het 0,5% waard van wat je ervoor betaald hebt, dus je nam het mee naar huis met de bedoeling ergens anders te proberen en het nooit gedaan.

Het goede nieuws is dat het een tweede leven kan hebben - als een beveiligingscamera. En we bedoelen niet alleen de camera van je telefoon wijzen op iets vreselijks dat gebeurt als een extra in een Marvel-film.

Als u Manything downloadt en gebruikt, kan uw oude vertrouwde handset werken als een echte Wi-Fi-beveiligingscamera, zoals de Nest Cam IQ, maar dan in de vorm van de iPhone 5.

Zoals dit

We namen plaats met de CEO van Manything James West om te vertellen waar het idee vandaan kwam en enkele van de onverwachte dingen die hij heeft gezien sinds het opzetten van Manything.

"In 2012 gebeurde er iets bijzonders in smartphones, namelijk dat de smartphone al een hogere resolutie had, vol met meer sensoren dan je standaard videocamera," zegt West.

"Als je videobewaking van je huis, een winkel of een luchthaven zou willen doen, heeft die bewakingscamera een lagere resolutie dan je smartphone.

"Het was voor ons vrij duidelijk - zelfs toen, tegen het einde van 2013, zouden er een miljard reserve-smartphones van de oude generatie op de markt zijn die alle een hogere specificatie hadden dan alle CCTV-camera's die er zijn."

Van gedachte-experiment tot huisveiligheid

Het is allemaal goed en wel beseft dat een apparaat hogere specificaties heeft, maar hoe gaat u van dat naar een beveiligingsbedrijf?

"In het begin was het eigenlijk gewoon een soort gek gedachte-experiment, wat is 'wat als we een code zouden kunnen schrijven om ze in veiligheidscamera's voor thuis te veranderen'? En wat als dat zou inspelen op een markt die voorheen niet bestond, zijn mensen die nu een camera voor videobewaking nodig hebben, niet morgen, niet alle recensies gelezen hebben, die het nu willen hebben. "

Veel mensen met een beveiligingscamera gebruiken het als een methode van observatie, half als een afschrikmiddel. Maar als jij nodig hebben een camera nu, is de kans groot dat je weet dat er iets ergs gaat gebeuren, of dat er al iets ergs aan de hand is.

"We hebben een zeer hoog percentage mensen dat ons nodig heeft en er gebeuren slechte dingen. Veel van onze gebruikers hebben een goedaardige behoefte, dat is 'puppy- en pakjescam', maar we hebben ook een hele reeks gebruikers die een directe bedreiging vormen voor hun veiligheid, dus het kan huiselijk geweld zijn, het kunnen slechte buren zijn, het is de enige beveiligingscamera die ze kunnen hebben nu.'

Niet alle ondergang en somberheid

Maar gelukkig is het niet alleen de slechtste kant van het leven dat Manything vastlegt, en een van de coole functies van Manything is dat gebruikers clips kunnen delen van de interessante of grappige dingen die ze hebben gepakt met hun camera's.

De clips vallen in een reeks verschillende categorieën, en West vertelde ons over enkele van de meer unieke toepassingen van het Manything-systeem dat hij heeft gezien:

"Wanneer er iets is gebeurd dat je ons wilt sturen, kun je een categorie kiezen van wat het ook is en dit soort weerspiegelt de verdeling van onze gebruikers. We hebben eigenlijk een buitenaardse categorie omdat we genoeg mensen hebben die denken dat ze buitenaardse wezens zien.

"We hadden een hele gave die de meteoor van Arizona was die de hele oprijlaan verlichtte. We hebben een man die een pottenbakker is die naar zijn oven kijkt. We hebben iemand die een windturbine heeft die wil zien het struikelt. "

Als je enkele clips wilt zien die veel gebruikers hebben gedeeld, bekijk dan de onderstaande video:

Veel dingen kunnen gratis worden gedownload en gebruikt, met abonnementen vanaf $ 3,99 (£ 2,99) waarmee je meer camera's kunt toevoegen en meer video kunt bekijken die is opgenomen in de Manything-cloud.

Als u geïnteresseerd bent in het opzetten van een camera (zo oud als een iPhone 3GS of een Android-apparaat met 4.2), raadpleegt u onze handleiding: Een oude smartphone in een beveiligingscamera veranderen.

  • Als u liever een meer traditionele beveiligingscamera gebruikt, bekijkt u het volgende: Beste bewakingscamera: houd uw huis in de gaten vanaf uw smartphone