Drone-vliegers in de VS worden al aangemoedigd om hun handwerk bij de FAA te registreren, waarna ze een ID-nummer voor hun UAV krijgen dat discreet in het chassis kan worden gestopt. Maar in de toekomst is dat misschien niet voldoende.

Volgens een rapport van Bloomberg zou een nieuw plan ertoe leiden dat kleine onbemande vliegtuigbezitters verplicht worden om "de unieke identificatiecode te tonen die is toegewezen door de FAA na voltooiing van het registratieproces op een extern oppervlak van het vliegtuig."

Drone platen

U zou dus in feite een kentekenbewijs voor uw drone hebben, waardoor regelgevers sneller eventuele miscreanten die hun vaartuig vliegen op een gevaarlijke of illegale manier kunnen identificeren.

Regulering van drones over de hele wereld is een groeiende zorg geworden, vanwege het feit dat de machines kunnen worden gecoöpteerd door terroristen, of voor ongeschoolde piloten om ze op ongepaste wijze te gebruiken.

Er zijn eerder oproepen vanuit het Witte Huis geweest om politieagenten civiele drones te laten neerschieten die problemen veroorzaken, terwijl het niet ongebruikelijk is dat hun gebruik wordt beperkt tot het aangewezen luchtruim na vele nauwe contacten met andere grotere vliegtuigen. In het Verenigd Koninkrijk is het gebruik in de buurt van luchthavens en in de Royal Parks in Londen beperkt.

Zichtbare droneplaten klinken dan als een verstandig idee - nog een manier om hun gebruikers eraan te herinneren om ze voorzichtig te behandelen. Maar voor de fabrikanten van drones is het een nieuwe papierrol die een potentiële nieuwe klant ervan kan weerhouden om een ​​aankoop te doen.

  • Beste drones: van beginners tot professionals en nog veel meer