Bestuurders van Nissan-, Renault- en Mitsubishi-voertuigen kunnen dankzij een nieuwe samenwerking met Google uitkijken naar een totaal meer verbonden toekomst. De drie merken, die al één gigantische zogeheten automotive Alliance vormen, zijn van plan om steeds krachtigere infotainmentsystemen te ontwikkelen door het Android-besturingssysteem in zijn voertuigen te integreren vanaf 2021.

Het doel is om ons meer te geven van wat we willen, en dat betekent dat we een hele reeks nieuwe services moeten filteren, inclusief verbeterde versies van Google's Maps, samen met de handige spraakgestuurde assistent.

Bovendien is er directe toegang tot de Play Store die vol zit met de app. Naast het leveren van een verbeterde selectie auto-gearomatiseerde apps, kunnen bestuurders ook genieten van een verbeterde, op kaarten toegespitste turn-by-turn navigatie en de mogelijkheid om nog eenvoudiger telefoontjes en sms-berichten te beantwoorden..

In feite is Google Maps, dat mogelijk een van de meest praktische services is die in een auto is ingebouwd, misschien wel het beste. Als u het op dit moment via uw smartphone gebruikt, weet u precies hoe snel, eenvoudig en vooral nauwkeurig het is om te gebruiken.

Bovendien bestaat Google Maps al een lange tijd, zo'n tien jaar, wat betekent dat het steeds beter en veel krachtiger is geworden. Als onderdeel van een infotainmentsysteem in de auto kan het betekenen dat je voor eens en voor altijd afscheid neemt van dat onhandige navigatiesysteem. Het verslaat ook Apple Maps, dat het navigatieaspect vormt van hun rivaal CarPlay.

Spraakgestuurd en afleidingsvrij

Maar het gaat niet alleen maar naar je bestemming, waar je al het mogelijke zult doen. De gerevitaliseerde integrale versie van Google Assistent voor de auto betekent ook dat vele andere infotainmentfuncties met stem kunnen worden bestuurd, samen met talloze alledaagse voertuigfuncties.

De samenwerking is een groot probleem, niet het minst omdat de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance vorig jaar alleen al 10.6 miljoen voertuigen verkocht in 200 markten. Hoewel het plan is om het Android-platform voor deze services te gebruiken, zal de ervaring individueel worden aangepast en afgestemd op elk van de drie automerken..

Uiteindelijk is de overstap naar een verbeterde auto-ervaring erop gericht om ons ertoe aan te zetten meer auto's te kopen in een periode waarin nieuwe verkopen afkoelen. De auto-makende Alliantie wil dat transformeren en hoopt tegen het einde van 2022 14 miljoen voertuigen te verkopen. In toenemende mate komt een deel van die wil, zo hoopt het Bondgenootschap, uit elektrische voertuigen met nulemissie. Er zijn momenteel een tiental van deze gepland, samen met nieuwe en verbeterde autonome rijtechnologieën. Ook het toevoegen van waarde aan de Android-integratie is de Alliance Intelligent Cloud (AIC), die erop gericht is veilige connectiviteit in de auto aan te bieden.

Met de AIC kunnen nieuwe modellen steeds slimmer worden. Remote upgrades naar softwaresystemen en voertuigdiagnostiek zullen deel uitmaken van het systeem. Interessant is dat het arrangement ook compatibel is met apparaten met andere besturingssystemen, zoals Apple iOS. Hoewel het idee om een ​​populair consumentenbesturingssysteem in auto's te gebruiken niet nieuw is, is dit een bikkelharde variant van de al beschikbare Android Auto. De andere huidige grote in-car optie is Apples voornoemde CarPlay die ook enigszins bijdraagt ​​aan het tevreden houden van smartphonefans.

Het nieuwe systeem lijkt echter nog veel verder te gaan. Met Android Auto kun je genieten van een deel van de functionaliteit op je telefoon via het infotainment van je auto, maar met een ingebouwd Android-systeem dat zich al in de auto bevindt, is er geen installatiehulp nodig om je telefoon te gebruiken om de functies ervan te gebruiken. ingebouwd scherm. Het aansluiten op een USB-poort of het opzetten van een Bluetooth-verbinding kan het saaiste aspect zijn van de huidige in-car systemen, dus springen en genieten van iets dat ingebouwd is, klinkt als een geweldige oplossing. Het beste uit je favoriete apps halen, zoals Spotify en Skype, veilig en zonder afleiding terwijl je onderweg bent, lijkt de meest voor de hand liggende manier.

Hadi Zablit, senior vice-president Business Development bij Renault-Nissan-Mitsubishi, zei: "Onze samenwerking met Google biedt eigenaars van onze voertuigen rijke gebruikerservaringen die momenteel alleen buiten het voertuig beschikbaar zijn of, in beperkte mate, door een Android-apparaat voor ondersteunde voertuigen We bouwen krachtige verbonden en naadloze onboard / off-board ervaringen in onze voertuigen, naast de functies van Google-applicaties en -services waar veel gebruikers aan gewend zijn, waaronder Google Maps, Google Assistent en Google Play Op te slaan."

De toekomst van interactie in de auto

Het is niet verwonderlijk dat de Alliantie een hele afdeling heeft die zich bezighoudt met onderzoek, ontwikkeling en uiteindelijk de implementatie van connected vehicles. Kal Mos, global vice president van Alliance Connected Vehicles bij Renault-Nissan-Mitsubishi, voegde hieraan toe: "Met de integratie van het Android-platform in onze infotainmentsystemen, voegen we een nieuw niveau van intelligentie toe aan onze verbonden voertuigen. Assistent, die de leidende AI-technologie van Google in dienst heeft, kan de belangrijkste manier zijn waarop klanten met hun voertuigen communiceren, handsfree.”

“Met Google Maps en Google Assistant ingebed in infotainmentsystemen van Alliance, zullen onze klanten een aantal van de meest geavanceerde op AI gebaseerde applicaties binnen handbereik hebben. En met toegang in voertuigen tot de Google Play Store kunnen onze klanten genieten van een open en veilig ecosysteem van Android-apps die zijn ontworpen voor voertuigen. "

Hiroshi Lockheimer, senior vice president van Platforms & Ecosystems bij Google, heeft een even optimistische kijk op het ambitieuze plan: "Google en Renault-Nissan-Mitsubishi delen een gemeenschappelijke visie van het leveren van een intelligente, veilige en naadloze ervaring in de auto met apps en diensten die bekend, uitbreidbaar en verbonden zijn. We zijn zeer verheugd om samen te werken met Renault-Nissan-Mitsubishi om Google Assistent, Google Maps en andere populaire apps via de Play Store en Android naar chauffeurs en passagiers over de hele wereld te brengen. "

  • In-car AI zou snel kunnen weten of je een goede of slechte dag hebt